ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Ελένη Φουρέιρα: Ποζάρει με το πιο αναπάντεχο, αλλά must αξεσουάρ της εγκυμοσύνης

Instagram.com/foureira

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της διανύει η Ελένη Φουρέιρα. Η τραγουδίστρια που πρόσφατα φωτογραφήθηκε με γυμνή την κοιλιά της που φιλοξενεί το πρώτο της παιδί για τη Vogue, μοιράστηκε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από την καθημερινότητά της στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της μέσω Instagram.

Αυτή τη φορά η Ελένη Φουρέιρα φωτογραφήθηκε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη στον χώρο του σπιτιού της που έχει διαμορφωθεί ως γυμναστήριο. Η Ελένη Φουρέιρα κάθεται πάνω σε μία μπάλα γυμναστηρίου, ενώ σε άλλες φωτογραφίες του ίδιου album τη βλέπουμε να στέκεται δίπλα σε όργανα γυμναστικής και στη συνέχεια μάς δείχνει εκτός από τα αξεσουάρ του γυμναστηρίου της και αυτά που φοράει όσο βρίσκεται στο ασανσέρ του σπιτιού της.

«Αναρτώ τις καλές μου συνήθειες», έγραψε η Ελένη Φουρέιρα δημοσιεύοντας το παραπάνω album στο Instagram.

Η Ελένη Φουρέιρα ποζάρει πάνω σε μία μπάλα γυμναστηρίου κι έχει πολλούς λόγους να το κάνει

Ας σταθούμε όμως λίγο στην μπάλα γυμναστηρίου, γιατί αυτό είναι το πιο αναπάντεχο αλλά και must αξεσουάρ της εγκυμοσύνης ιδίως τους τελευταίους μήνες πριν από τον τοκετό. Σύμφωνα με το βρετανικό babycenter, οι μπάλες τοκετού που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις μπάλες γυμναστηρίου, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου στην πλάτη, να βελτιώσουν την κίνηση της εγκύου, αλλά και να μειώσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού, των συσπάσεων (ειδικά αν η έγκυος τη χρησιμοποιεί τους δύο τελευταίους μήνες πριν τη γέννα), καθώς και το άγχος και τη διάρκεια του πρώτου σταδίου του τοκετού.

Η άσκηση με μία μπάλα γυμναστηρίου μπορεί να δημιουργήσει κινητικότητα στην πύελο και να διευκολύνει την κάθοδο και την είσοδο του μωρού στο γεννητικό κανάλι. Μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του τοκετού ακόμα και κατά μία ώρα, όπως αναφέρει σχετικό έντυπο υλικό του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Ελένη Φουρέιρα φαίνεται να κάθεται πάνω στη μπάλα, όπως συνιστάται στις εγκύους να κάθονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η μπάλα θεωρείται πολύ πιο άνετη από μία καρέκλα και διευκολύνει τις εγκύους να διαχειρίζονται το βάρος που κουβαλούν, να κάθονται και να σηκώνονται πιο εύκολα.

Η εξομολόγηση για την εγκυμοσύνη της και τις δυσκολίες

«Πάντα ήθελα να γίνω μητέρα, απλώς δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Ήταν αρκετός ο χρόνος που το προσπαθούσα, έτυχε σε εμένα να είναι πιο δύσκολο, όπως και σε πολλές άλλες γυναίκες. Θέλω να τους πω ποτέ δεν πρέπει να απογοητεύονται», είπε πρόσφατα στη Vogue η Ελένη Φουρέιρα.

Η ίδια προσπαθούσε για 1,5 χρόνο να αποκτήσει παιδί με τον σύντροφό της, Alberto Botía. «Εκεί που νιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις, εκεί που λες δεν αντέχω να δω και άλλο αρνητικό τεστ, γίνεται ένα θαύμα. 1,5 χρόνο πάλευα, πέρασα από αποτυχημένες εξωσωματικές, από πολλούς γιατρούς και τελικά, το μωρό ήρθε, φυσικά», ανέφερε η Ελένη Φουρέιρα που τον Νοέμβριο του 2022 αποκάλυψε ότι διανύει την πρώτη της εγκυμοσύνη.

«Ο πρώτος άνθρωπος που μοιράστηκα το νέο για την εγκυμοσύνη ήταν ο Alberto, φυσικά. Ήταν και είναι ένας τρομερά υποστηρικτικός σύντροφος και είμαι σίγουρη ότι θα είναι φανταστικός μπαμπάς. Είναι ο ιδανικός συνοδοιπόρος και στις χαρές και στις δυσκολίες», είχε πει η Ελένη Φουρέιρα, που παράλληλα αποκάλυψε τις δυσκολίες που πέρασε στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της.

Η τραγουδίστρια υπέστη αποκόλληση, πράγμα που την ανάγκασε να περάσει 3 μήνες καθηλωμένη στο κρεβάτι της. «Με θυμάμαι καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι να διαβάζω σε sites ή σε εκπομπές για μια φημολογούμενη εγκυμοσύνη ή να ακούω ανθρώπους σε εκπομπές να μιλάνε για το φύλο του μωρού, τη στιγμή που εγώ ούτε είχα δηλώσει ότι είμαι έγκυος, ούτε ήξερα αν την άλλη μέρα θα έχω το παιδί. Δεν κατηγορώ κανέναν, καταλαβαίνω ότι κάνουν τη δουλειά τους απλώς για εμένα ήταν βάρβαρο. Ας πούμε ότι ήταν μια στιγμή που θα ήθελα να μη ξέρουν το όνομά μου», σημείωσε η Ελένη Φουρέιρα που ετοιμάζεται πλέον να υποδεχτεί το αγόρι της στον κόσμο.