Wise Food Stories μέρος 2ο, με θέμα τον ελληνικό μαύρο χοίρο

Ραντεβού την Τετάρτη 26/06, στις 19.45, στο Μεταλλουργείο.

Το 2o event των Wise Food Stories δίνει συνέχεια στις συναντήσεις για τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων, η διάσωση και η αξιοποίηση των οποίων αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Την Τετάρτη 26.06 δίνουμε και πάλι ραντεβού στο Μεταλλουργείο στο Γκάζι.

Τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (Π.Ε.Ε.Α.Φ.Α.Ζ.) συνεργάζονται και φέτος στην εκδήλωση με θέμα: «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ»

Στην εκδήλωση θα ακουστούν βιωματικές ιστορίες, από ανθρώπους των επιστημών, από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και από παραγωγούς και chefs που με αδιανόητη επιμονή εδώ και πολλά χρόνια ερευνoύν κάθε μυστικό του κρέατος και αναζητούν την αυθεντικότητα σε προϊόντα και ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Με τη συμβολή όλων των παραπάνω ομιλητών γίνεται προσπάθεια να δοθούν  απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

> Ποια είναι η συμβολή των αυτόχθονων αγροτικών ζώων στη διαμόρφωση της βιοποικιλότητας της υπαίθρου χώρας;

> Ποια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων παραγόμενων προϊόντων;

> Πώς μπορεί να επιτευχθεί η καλύτερη μορφή συνεργασίας των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής με τους ανθρώπους της αγοράς;

> Πώς τελικά τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν το «όχημα» για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό;

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ