PUBLI

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει τη 10η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ, με θέμα τα Ξεκινήματα

Κάθε Σεπτέμβρης φέρνει και νέα ξεκινήματα, καθώς μετά την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού όλα μπαίνουν σε πρόγραμμα και ως είθισται να λέγεται “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”!

Τι ενεργοποιείται μέσα μας και έχουμε την ανυπομονησία για την καινούργια αρχή και τι μας προκαλούν τα κυριακάτικα απογεύματα πριν χτυπήσει το κουδούνι της Δευτέρας; Οι στόχοι και τα σχέδια για ένα νέο ξεκίνημα ποικίλουν ανά άνθρωπο, ηλικία αλλά και αφορμή. Άνθρωποι που τολμούν μια νέα αρχή είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο υπό την καθοδήγηση μαθητών που ετοιμάζονται για την επόμενη τάξη του Δημοτικού ή για τις Πανελλαδικές, αλλά και ειδικοί, μας προσκαλούν να πάρουμε θέση στα θρανία καθώς θα μοιραστούν μαζί μας σκέψεις, ανησυχίες αλλά και τρόπους για την γοητευτική πρόκληση και τη σκληρή δουλειά που απαιτεί κάθε νέο ξεκίνημα.

Μαζί μας για να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις, αγωνίες και τα όνειρα για τις νέες αρχές και το μέλλον θα είναι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Ακόμη, η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, lifecoach και συγγραφέας, μας μιλά για τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκαλούν οι νέες αρχές, για το πώς συνυπάρχουν η προσμονή για το νέο και ο φόβος για το άγνωστο, αλλά και πώς θέτουμε τις βάσεις προκειμένου να διατηρήσουμε το κίνητρό μας για αλλαγή μόλις ξεθυμάνει ο αρχικός ενθουσιασμός.

Η Φωτεινή Παντζιά μοιράζεται μαζί μας στιγμές και εικόνες από το νέο ταξίδι που ξεκίνησε στη ζωή της, όταν στην επιστροφή της από την Αιθιοπία, την συνόδευε ο 5χρόνος, και επίσημα πια γιος της, Αμπάντου.

Εκπρόσωποι της ομάδας «Σταγόνες» μας μιλάνε για την εμπειρία τους από το τολμηρό νέο εγχείρημά τους να αφήσουν πίσω τη γνώριμη πόλη και να κάνουν μια νέα αρχή στην τότε άγνωστη για αυτούς ύπαιθρο. Ορμώμενοι από την αγάπη για τη φύση και τον προβληματισμό τους για τον αστικό τρόπο ζωής, οι «Σταγόνες» έχτισαν σπίτια από πηλό, άμμο, άχυρο και νερό σε ένα χωριό στην Εύβοια και ξεκίνησαν από την αρχή με νέα δεδομένα, προσδοκίες και όνειρα για ένα αλλιώτικο αύριο.

Tη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.