PUBLI

Εργαστήρι Μαγειρικής της Nestlé για Παιδιά Όλο Yγεία

Περισσότερα από 250 παιδιά έλαβαν μέρος στο Εργαστήρι Μαγειρικής που διοργάνωσε η Nestlé σε συνεργασία με τους σεφ Κυριάκο Μελά και Δημήτρη Σκαρμούτσο την Κυριακή 18.11.2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία, που στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών για την ισορροπημένη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα. Επτά εργαστήρια, διάρκειας 70’ το καθένα, πραγματοποιήθηκαν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 – 11 ετών. Οι μικροί φίλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Nestlé και συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες με κεντρικό θέμα την υγιεινή διατροφή.

 

Το εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο συμβολικό κτίριο Παλαιών Φούρνων της Τεχνόπολης, ξεκίνησε με 5 διαδραστικά παιχνίδια που συντόνισε η ομάδα εμψυχωτών «Πολύχρωμη Σπείρα». Μέσα από αυτά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και της κάλυψης βασικών διατροφικών αναγκών στην καθημερινότητα, μέσα από το πρίσμα διαφορετικών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια, ετοίμασαν δύο υγιεινές συνταγές που μπορούν να αποτελέσουν απλές και γρήγορες λύσεις για το σχολείο. Ξεκινώντας από την αλμυρή συνταγή, μαζί με τον σεφ Κυριάκο Μελά, τα παιδιά έμαθαν να ετοιμάζουν τορτίγια λαχανικών, χρησιμοποιώντας υλικά όπως γιαούρτι, παρμεζάνα, αβοκάντο, κοτόπουλο, iceberg, καρότο, σπανάκι κ.ά. Συνεχίζοντας, η ομάδα του δημοφιλούς σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου έδειξε στους μικρούς συμμετέχοντες απλά βήματα για να φτιάχνουν τη δική τους μπάρα ενέργειας, με βρώμη, μέλι και αποξηραμένα φρούτα. 

Ο επιστημονικός σύμβουλος – διατροφολόγος της Nestlé Ιωσήφ Αλεξανδρίδης βρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στη διάθεση των γονέων και συνοδών για ερωτήσεις και συμβουλές πάντα με γνώμονα την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών.

«Είναι πάντοτε χαρά να μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στην προετοιμασία του φαγητού τείνουν να έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες», σχολίασε η Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων Nestlé Ελλάς, Αγγελική Παπαδοπούλου. «Όταν μάλιστα αυτό γίνεται με την καθοδήγηση αγαπημένων σεφ, ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι διπλός και ζωντανεύει τη δέσμευσή μας για Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή.»