ΘΕΑΤΡΟ

Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη: Αποχώρησε από την παράσταση Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Ποια είναι η αντικαταστάτριά της;

Έλενα Γιουνανλή

Μία από τις παραστάσεις που φέτος θα παρουσιαστούν στην Επίδαυρο και θα κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ειναι η παράσταση Ιφιγένεια εν Αυλίδι, του Ευριπίδη, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη από την 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με την Ars Aeterna. Τον ρόλο της Ιφιγένειας, είχε ανακοινωθεί ότι θα αναλάμβανε η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη. Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν.

Στο νέο δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε για την παράσταση Ιφιγένεια εν Αυλίδι, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το όνομα Χριστίνα Χειλά Φαμέλη δεν αναγράφεται στη διανομή. Η πρωταγωνίστρια της σειράς Σασμός του Alpha, αποχώρησε από την παράσταση και ο ρόλος της Ιφιγένειας πέρασε σε μία, εξίσου δημοφιλή και αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό, συνάδελφό της.

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη αποφάσισε να αποχωρήσει από τον θίασο της παράστασης Ιφιγένεια εν Αυλίδι, για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες του LadyLike. Τη θέση της στην παράσταση αναλαμβάνει η Μαρία Πετεβή, η τηλεοπτική Πηνελόπη της σειράς Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1. Οι Άγριες Μέλισσες ήταν η πρηγούμενη τηλεοπτική δουλειά στην οποία συμμετείχε η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, επομένως οι δύο γυναίκες υπήρξαν συνεργάτιδες στο παρελθόν.

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη Η Μαρία Πετεβή. / Έλενα Γιουνανλή
Η Μαρία Πετεβή.

Το νέο δελτίο Τύπου της παράστασης Ιφιγένεια εν Αυλίδι, αφού η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη αποχώρησε από αυτήν, αναφέρει για τη διανομή των ρόλων: Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων) , Παντελής Δεντάκης (Πρεσβύτης – Αγγελιαφόρος) , Ιωάννα Παππά ( Κλυταιμνήστρα ), Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος) , Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας), Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.

Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της παράστασης. / Έλενα Γιουνανλή
Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι, (στην οποία θα πρωταγωνιστούσε η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη) είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο. Η Ιφιγένεια θυσιάζεται για έναν μάταιο και καταστροφικό επεκτατικό πόλεμο. Όμως η μεγαλύτερη θυσία είναι η βίαιη ωρίμανση της ηρωίδας, που αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν τον πατέρα της να την προσφέρει στο μαχαίρι του μάντη. Τον ρόλο αυτό του κοριτσιού που θυσιάζεται, αλλά ταυτόχρονα σώζεται για να ζήσει εξόριστη, είναι που ενσαρκώνει η Μαρία Πετεβή.

Έπειτα από είκοσι χρόνια Πελοποννησιακού Πολέμου, ο Ευριπίδης μοιάζει να αναρωτιέται: “είναι δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος”; 2.500 χρόνια αργότερα, και ενώ βιώνουμε τα πρώτα συμπτώματα ενός δυστοπικού μέλλοντος, που εμείς απεργαστήκαμε, αναρωτιόμαστε ακόμη: “είναι άραγε δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος”; Η απάντηση θα δωθεί στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Θέμη Μουμουλίδη.