ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εσύ ξέρεις την ελληνική σειρά που βασίστηκε το «Κωνσταντίνου και Ελένης»;

ΑΝΤ1

Η σειρά που μας έχει έδωσε ατάκες όπως «Κοίταξε, εγώ δεν το πολυδιάβασα αλλά έχω γενικά την αίσθηση», που μας έμαθε χορικά των Βακχών και έβαλε λέξεις όπως το «γιαουρτοσκόρδιον» και «τα μάλα» στην καθημερινή μας ομιλία, είναι βέβαια η σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης,η οποία έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το μακρινό 1998. Το Κωνσταντίνου και Ελένης το μάθαμε κι εμείς που γεννηθήκαμε τη δεκαετία του 1980, το έμαθαν και όσοι γεννήθηκαν στις επόμενες δεκαετίες, καθώς η σειρά δεν σταματά να παίζει σε επανάληψη.

Η σειρά φαινόμενο, Κωνσταντίνου και Ελένης, μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, «για τη non stop επαναληπτικότητα του σίριαλ και αυτό είναι ένα μεγάλο παράσημο», όπως είχε πει στην κάμερα της εκπομπής Breakfast @Star ο Χάρης Ρώμας, που εκτός του ότι πρωταγωνίστησε στη σειρά, τη συνυπέγραψε μαζί με την Άννα Χατζησοφιά.

Αλλά, αυτά ίσως τα ξέρεις ήδη, όπως ξέρεις επίσης ότι ο Χάρης Ρώμας υποδύθηκε τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό και η Ελένη Ράντου την Ελένη Βλαχάκη. Στο σενάριο της σειράς, 2 εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες, κληρονομούν ένα ακίνητο στο οποίο αναγκάζονται να συγκατοικήσουν, μέχρι να δούμε σε ποιον από τους 2 ανήκει πραγματικά. Στο μεταξύ, τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα.

Αυτό που μάλλον δεν ξέρεις είναι ότι η Άννα Χατζησοφιά είχε πρώτα αναπτύξει την ίδια ιδέα σε μία σειρά της ΕΡΤ. Η σειρά Εξ Αδιαιρέτου προβλήθηκε στην ΕΤ1 το 1992, σε σενάριο Άννας Χατζησοφιά, σκηνοθεσία Στέλιου Ράλλη και με πρωταγωνιστές τη Βάνα Παρθενιάδου και τον Αλέξανδρο Μυλωνά. Διάβασε παρακάτω το θέμα της σειράς που προβλήθηκε για μία τηλεοπτική σεζόν από την ΕΤ1 και σκέψου τι σου θυμίζει. Το πρώτο επεισόδιο μπορείς να το δεις στο παρακάτω video.

«Μια σχεδιάστρια μόδας και ένας τεχνοκράτης που έχουν χρόνια ζήσει στην Αμερική, αλλά δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, κληρονομούν και αναγκάζονται να συγκατοικήσουν σε μια μονοκατοικία της Κηφισιάς, που περιέρχεται και στους 2 “εξ αδιαιρέτου”». Η σειρά δεν είχε την επιτυχία του Κωνσταντίνου και Ελένης, που 6 χρόνια μετά και με τη σεναριακή συμβολή του Χάρη Ρώμα, έγινε η σειρά φαινόμενο για την οποία μιλάμε.

Αυτό επιβεβαιώνει και η wikipedia, όπου θα βρεις γραμμένα τα εξής: «Το Κωνσταντίνου και Ελένης βασίστηκε σε προηγούμενη σεναριακή δουλειά της Χατζησοφιά, την παραγωγή της ΕΤ1 με τίτλο Εξ αδιαιρέτου, που προβλήθηκε τη σεζόν 1992-1993».

Plus σε όσα δεν ήξερες είναι πως ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, ο επίκουρος καθηγητής Βυζαντινολογίας που αγάπησες δεν εμφανίζεται μόνο στη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης. Μπορεί να μην το θυμάσαι, αλλά κάνει μία εμφάνιση στην κατοπινή σειρά του διδύμου Ρώμας – Χατζησοφιά, με τίτλο Λίφτινγκ, όπου υποδύεται τον σωσία του πλαστικού χειρουργού, που υποδυόταν ο ίδιος ηθοποιός και που ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς. Εκεί μαθαίνουμε ότι ο Κωνσταντίνος σκέφτεται να πάρει διαζύγιο από την Ελένη, ότι η κυριότητα του σπιτιού τους έχει περάσει σε εκείνη και ότι το Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο παραμένει ανέκδοτο.