ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

X- Factor: O Ηλίας Ψινάκης ήρθε, έκρινε και δίχασε (και το Twitter)

Instagram.com/iliaspsinakis

Η πρεμιέρα των live του X- Factor πραγματοποιήθηκε στο Mega την Κυριακή 22 Μαΐου. Ο Ανδρέας Γεωργίου υποδέχθηκε τους τέσσερις κριτές του show Μαρίζα Ρίζου, Μιχάλη Κουινέλη, Χρήστο Μάστορα και Στέλιο Ρόκκο, καθώς κι έναν πέμπτο guest κριτή, που δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Ψινάκη. Ο Ηλίας Ψινάκης στο πρώτο live του X- Factor, κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής του, βάζοντας «φωτιά» στην κριτική επιτροπή, στη ροή του live, αλλά και στο Twitter.

Ο Ηλίας Ψινάκης, έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στη θέση του κριτή σε talent shows της ελληνικής τηλεόρασης. Από το Super Idol του Mega, στο Dream Show του Alpha, αλλά και στο Ελλάδα έχεις ταλέντο του ANT1 και το Tv Stars Παρουσιάστε και πάλι στον Alpha. Αυτή ήταν η πρώτη του παρουσία στο X- Factor η οποία είχε όλα όσα περίμενες από αυτόν. Ατάκες, χιούμορ σαν «σχεδιασμένο» για να κάνει τους υπόλοιπους κριτές να νιώσουν άβολα, μία «κόντρα» με τη Μαρίζα Ρίζου, σεξουαλικά υπονοούμενα και τη βαριά του φωνή να κάνει τους χρόνους να ξεφεύγουν συνεχώς.

Οι ατάκες ξεκίνησαν από την είσοδό του, καθώς ο Ηλίας Ψινάκης ρώτησε τον παρουσιαστή του X- Factor, Ανδρέα Γεωργίου τον οποίο είχε γνωρίσει ως συμμετέχοντα του Dream Show: «Το περίμενες ποτέ ότι από το Dream Show που βγήκες πρώτος, θα με παρουσίαζες;».

«Πάνε 17 χρόνια Ηλία μου», απάντησε ο Ανδρέας Γεωργίου με τον μάνατζερ να προσθέτει με το γνωστό του χιούμορ: «Αν είχαμε κάνει παιδί θα ήτανε φαντάρος».

Η Μαρίζα Ρίζου ήταν η κριτής που βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Ηλία Ψινάκη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου live του X- Factor, δεν σταμάτησε να κάνει σχόλια κι εκείνη δεν σταμάτησε να του απαντά, τονίζοντας πως ό,τι και να πει δεν θα σπείρει τη διχόνοια στα μέλη της κριτικής επιτροπής, αφού αγαπιούνται πολύ.

Η κατάσταση μεταξύ τους «ξέφυγε» όταν μετά από ερώτηση που δέχτηκε από τον Ηλία Ψινάκη, η Μαρίζα Ρίζου απάντησε: «Δε θα κάνετε μαζί μου νούμερα τώρα με κιτρινίλα. Θα είμαστε πάρα πολύ αγαπημένοι». Η απάντηση του πέμπτου κριτή του X- Factor, ήρθε άμεσα. «Νούμερα θα κάνω όποτε θέλω εγώ. Και μην είστε ξινέγκλο. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ», σημείωσε ο Ηλίας Ψινάκη.

Από τα σχόλια που έκανε ο Ηλίας Ψινάκης στο live του X- Factor, δεν ξέφυγε ούτε ο Ηλίας Μπόγδανος και η βερμούδα του, που κάλυπτε το backstage μαζί με την Κατερίνα Λιόλιου. «Χάλια, χάλια, πήγαινε βγάλτο, βάλε μακρύ και ξαναέλα», είπε στην αρχή ο Ηλίας Ψινάκης κι όταν τον ξαναείδε αναρωτήθηκε αν άλλαξε τη βερμούδα του. «Εσείς πριν κάποια χρόνια είχατε βάλει στον καλλιτέχνη σας φούστα, σας πείραξε η βερμούδα;», αναρωτήθηκε ο Ηλίας Μπόγδανος και ο Ηλίας Ψινάκης δεν πτοήθηκε καθόλου. «Ναι, τη φούστα όμως την είχε ράψει ο Βαλεντίνο αγάπη μου, δεν το πήρε το σορτς από την Ερμού», απάντησε ο μάνατζερ.

Η παρουσία του, πάντως αδιαμφισβήτητα έδωσε ένα άλλο χρώμα στο X- Factor. Οι απόψεις απλώς διχάστηκαν για το αν το χρώμα που έδωσε ήταν μία πιο κίτρινη απόχρωση που παραπέμπει σε τηλεόραση του παρελθόντος, όπου όσο πιο προκλητική ήταν η ατάκα σου τόσο το καλύτερο, ή αν ήταν το χρώμα το κόκκινο της αγάπης του κοινού προς το πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη.

Χωρίς αμφιβολία η παρουσία του στην κριτική επιτροπή του πρώτου Live του X- Factor έφερε στο πρόγραμμα του Mega τηλεθεατές που απλά και μόνο απολαμβάνουν την παρουσία ενός sui generis ανθρώπου. Θεατές, που τον παρακολουθούν ανελλιπώς στο YouTube, όπου το Γηροκομείο που παρουσιάζει σημειώνει χιλιάδες views με κάθε νέο του επεισόδιο. Από εκεί άλλωστε, προέκυψε και η παρουσία του στο X- Factor, αφού τελευταίος του καλεσμένος ήταν (και) ο Χρήστος Μάστορας.

Το γεγονός ότι ο Ηλίας Ψινάκης εμφανίστηκε σε live show της ελληνικής τηλεόρασης, σίγουρα προκάλεσε κάτι, θετικό ή αρνητικό, αυτό εμπίπτει στο γούστο του καθενός, αλλά και τις προσδοκίες του καναλιού από την παρουσία του εκεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αντί να πρωταγωνιστήσουν οι καλλιτέχνες του X- Factor στο πρώτο τους Live, πρωταγωνίστησε ο Ηλίας Ψινάκης. Κι αυτό δεν ξέρω κατά πόσο δημιουργεί κάποιο μακροπρόθεσμα θετικό αποτέλεσμα για το talent show του Mega.

Ο ίδιος σίγουρα δεν πτοείται από την «φωτιά» που έβαλε στο Twitter που διχάστηκε ως προς τα όρια του χιούμορ και της αγένειας, ως προς το τι είναι αυθεντικότητα και τι εμπρός πίσω σε ένα βαθιά προβληματικό παρελθόν της ελληνικής τηλεόρασης. Ένα δείγμα αυτής της «φωτιάς» βλέπεις στα σχόλια παρακάτω.

«Όσο χειρότερη και εάν ήταν η κριτική, τη γυρνούσα υπέρ μου, δεν με ενόχλησε. Εγώ περιμένω να με βρίσουν. Είναι το βούτυρο στο ψωμί μου, άσ΄τους να σε βρίζουν, αλλά να μην έχουν δίκιο. Εκεί που έχω άδικο δεν το προβάλλω. Αν γύριζα πίσω, δεν θα άλλαζα τίποτα», είχε πει την προηγούμενη μέρα στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται, όπου φιλοξενήθηκε, ο Ηλίας Ψινάκης. Κι όπως καταλαβαίνεις, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, το βούτυρο στο ψωμί του απλώθηκε και το βράδυ της Κυριακής, 22 Μαΐου, με την παρουσία του στο πρώτο live του X- Factor.