ΣΙΝΕΜΑ

Η Winona Ryder μιλάει για την άρνηση του Keanu Reeves να την κάνει να κλάψει σε ταινία. Ένας ακόμη λόγος να τον λατρεύουμε

Invision/AP Brent N. Clarke

Το ξέρω ότι δεν χρειάζεσαι νέους λόγους για να λατρέψεις τον Keanu Reeves. Ούτε εγώ. Αλλά η Winona Ryder μίλησε για το μακρινό παρελθόν και την πρώτη τους συνεργασία και μάς μετέφερε μία εικόνα του τότε που απλώς επιβεβαιώνει το πόσο υπέροχος είναι.

Η Winona Ryder έκανε μία μικρή αναδρομή στο μακρινό- πλέον- 1992, τότε που έπαιζαν μαζί στην ταινία “Dracula”, με πρωταγωνιστή τον Gary Oldman. Σκηνοθέτης ήταν ο Francis Ford Coppola, για τον οποίο έχουμε ακούσει διάφορα περίεργα.

Η μόδα του bullying στα παρασκήνια

Μία μέθοδος που ακούγεται ότι συνηθιζόταν τότε ήταν το bullying κατά βούληση, για λόγους καλλιτεχνικούς. Πρέπει δηλαδή να κλάψει η ηθοποιός μπροστά στην κάμερα; Ο μόνος τρόπος για να συμβεί είναι να της φερθείς σαν σκουπίδι, ώστε να είναι 100% ρεαλιστικό. Δεν ξέρω αν είναι υπαρκτή σκηνοθετική μέθοδος, αλλά θα πάρω το ρίσκο και θα μαντέψω ότι δεν είναι.

Υπήρχε μία σκηνή λοιπόν, κατά την οποία ο “Dracula” Gary Oldman μεταμορφώνεται σε έναν σωρό από αρουραίους που επιτίθεται στην Winona Ryder. Να σου θυμίσω ότι η ηθοποιός υποδυόταν τη Mina Harker και ο Keanu Reeves, τον αρραβωνιαστικό της. Αν πιστεύεις ότι η εντολή ήταν να της ουρλιάξει μόνο ο Keanu, κάνεις λάθος.

Ο Francis Ford Coppola διέταξε μία ομάδα ανδρών που ήταν παρόντες στα γυρίσματα, ώστε να εξασφαλιστεί το γοερό κλάμα. «Ο Francis προσπαθούσε να πείσει τον Richard E. Grant, τον Keanu, τον Anthony Hopkins και άλλους να με κάνουν να κλάψω. Ο Keanu αρνήθηκε, το ίδιο και ο Anthony.

Η σχέση της Winona Ryder με τον Keanu Reeves και τον Coppola

Η ίδια υποστηρίζει ότι η σχέση της με τον σκηνοθέτη βελτιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, ενώ έχει γίνει φίλη με τον Keanu. Έπαιξαν ξανά μαζί σε 3 ταινίες. “A Scanner Darkly” (2006), “The Private Lives of Pippa Lee (2009) και το αποτυχημένο “Destination Wedding” (2018). Αν διαβάζεις Keanu, να θυμάσαι ότι και εδώ στο Ladylike σ’αγαπάμε.