ΦΥΤΑ

Βρόχινο νερό: 4 καλοί λόγοι για να βγάλεις τα φυτά σου έξω στη βροχή

Unsplash

Η βροχή σού δίνει έναν πολύ καλό λόγο να κάτσεις μέσα και να βγάλεις τα φυτά σου έξω στη βροχή.

Από ζάχαρη δεν είσαι, αλλά ταυτόχρονα δεν έχεις και καμία όρεξη να βγεις έξω. Το βρίσκω απόλυτα λογικό. Ακυρώνεις τα σημερινά σου πλάνα, φτιάχνεις ένα ζεστό ρόφημα και βάζεις να δεις Netflix στον καναπέ σου. Αυτό είναι το πλάνο σου για σήμερα αλλά πριν από αυτό, κάνε έναν κόπο να βγάλεις τα φυτά σου στο μπαλκόνι, τον κήπο ή την ταράτσα. Άστα να βραχούν δεν θα πάθουν τίποτα!

Βρόχινο νερό: Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει στα φυτά σου

Το βρόχινο νερό είναι εξαιρετικά ευεργετικό για ορισμένα φυτά για τους εξής λόγους:

  • Το νερό της βροχής έχει γεμάτο με μακρο και μικροθρεπτικά συστατικά και ζωογόνα στοιχεία που βοηθούν στην ανάπτυξη και προωθούν την καλή υγεία των φυτών.
  • Το βρόχινο νερό είναι καλύτερης ποιότητας από το νερό βρύσης για τις πρασινάδες σου. Για παράδειγμα, το χλώριο και το φθόριο που μπορεί να περιέχει το τελευταίο, βλάπτουν το φύλλωμα των φυτών και επηρεάζουν αρνητικά τη γενικότερη υγεία τους.
  • Το μαγνήσιο και το ασβέστιο -και άλλα τέτοια στοιχεία- βρίσκονται επίσης συχνά στο νερό της βρύσης είναι δυνατόν να βλάψουν την υγεία του φυτού. Αντίθετα, το νερό της βροχής είναι καθαρό από τέτοιου είδους μέταλλα και άλατα.
  • Τα φύλλα πολλών φυτών εσωτερικού χώρου θέλουν τακτικό καθάρισμα με ένα βρεγμένο πανάκι. Άσε τη βροχή να κάνει τη (βρώμικη) δουλειά. Εύκολα και φυσικά!

Σημαντικό:

**Πολλά από τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες εσωτερικού χώρου. Κατά συνέπεια, μια ξαφνική αλλαγή στο περιβάλλον τους, μπορεί να τους προκαλέσει τεράστιο άγχος με αποτέλεσμα να καταστραφούν ανεπανόρθωτα.

**Εάν η βροχή είναι δυνατή, φρόντισε να τα τοποθετήσεις σε ένα πιο προστατευμένο μέρος (κάτω από ένα δέντρο π.χ.) για να περιορίσεις την ποσότητα νερού που θα λάβουν. Από την άλλη, εάν βρέχει καταρρακτωδώς, καλύτερα να μην τα βγάλεις καθόλου έξω γιατί υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστούν και να σπάσουν τα φύλλα, τα κλαδιά και ο κορμός από τη δύναμη της βροχής. Καλό είναι, λοιπόν, να μην τα εκθέσεις σε ακραίες καιρικές συνθήκες (ειδικά αν έχει και δυνατό αέρα).

Τα φυτά που μπορείς να βγάλεις άφοβα στη βροχή: Πόθος, φτέρη, μονστέρα, ορχιδέα, χλωρόφυτο, σανσεβιέρια, φιλόδεντρο, φίκος, συγκόνιο, χόϋα (Hoya).