ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τζένη Μελιτά: Η «απάντηση» στον Κώστα Τσουρό για τα πτυχία της

ΕΡΤ

Ένα από τα σατιρικά σκετς που παρουσιάζουν στην εκπομπή τους, Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, έγινε αφορμή να αντιδράσει ο Κώστας Τσουρός μέσα από την εκπομπή Mega Καλημέρα. Το σκετς των παρουσιαστών της εκπομπής, αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδονται οι ειδήσεις σήμερα. Η είδηση έχει πάψει να είναι ο «πρωταγωνιστής» κι αυτός ο ρόλος έχει παραχωρηθεί στον παρουσιαστή. Οι ειδήσεις χρησιμεύουν μόνο ως αφορμές για να δείξουν οι παρουσιαστές τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους απέναντί τους.

Βρίσκεις κάτι παράλογο σε αυτό που μόλις διάβασες; Κάτι που απέχει πολύ από την τηλεοπτική πραγματικότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια; Μία τηλεοπτική πραγματικότητα που ασχολείται με ανατριχιαστικά εγκλήματα μέχρι να εξαντλήσει τις αντοχές μας και μέχρι να βγουν οι τίτλοι: «Λύγισε» ο τάδε ή η δείνα στον «αέρα» της εκπομπής του/της. Αυτό ήταν το ρεζουμέ του σκετς που η Τζένη Μελιτά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος παρουσιάσαν στην εκπομπή τους την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022. Την επομένη το σκετς που θα δεις πιο κατω σχολιάστηκε από την εκπομπή Mega Καλημέρα και τον λόγο πήρε ο Κώστας Τσουρός.

«Είδα το σκετσάκι που έκανε ο Φώτης Σεργουλόπουλος με την Τζένη Μελιτά κι ενώ μου αρέσουν πολύ τα σκετς που κάνουν τα παιδιά, νομίζω ότι υπερέβαλαν λίγο, με την έννοια ότι αν και οι δύο δεν ήταν παρουσιαστές και ενδεχομένως δεν έκαναν το ίδιο, να γελάνε σε αυτό το σκετσάκι. Δηλαδή αν το βλέπαμε στο θέατρο, θα γελούσαμε πολύ», είπε ο Κώστας Τσουρός, σχολιάζοντας το σκετς που παρουσιάσαν η Τζένη Μελιτά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Από την ίδια θέση των παρουσιαστών να σατιρίζουν αυτό που συμβαίνει στις εκπομπές και να λένε “γιατί έχεις γνώμη;” και έχουν και οι ίδιοι γνώμη. Πόσες φορές ο Φώτης Σεργουλόπουλος έχει πει πράγματα στην εκπομπή του και έχει απασχολήσει και με τις προσωπικές του απόψεις την συγκεκριμένη εκπομπή. Το ίδιο κάνουν κι αυτοί», πρόσθεσε ο Κώστας Τσουρός επισημαίνοντας την ένστασή του απέναντι στο σκετς της εκπομπής Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν.

«Επίσης λέει η Τζένη “είναι δύσκολο πράγμα η δημοσιογραφία”. Ναι, η δημοσιογραφία είναι δύσκολο πράγμα, αρκεί να ξέρουμε τι σημαίνει δημοσιογραφία. Ούτε ο Φώτης, ούτε η Τζένη είναι δημοσιογράφοι. Η δημοσιογραφία Τζένη είναι δύσκολη. Τώρα το πώς το βλέπετε εσείς και τι κάνετε, δεν ξέρω. Αυτό που είδα δεν μου άρεσε καθόλου», κατέληξε ο Κώστας Τσουρός. Ο δημοσιογράφος του Mega Καλημέρα έκλεισε επισημαίνοντας ότι ο λόγος που δεν του άρεσε ο σχολιασμός του τηλεοπτικού διδύμου της ΕΡΤ, ήταν το γεγονός ότι βρίσκονται στην ίδια θέση με τα πρόσωπα που σατιρίζουν. Η Τζένη Μελιτά απάντησε το ίδιο μεσημέρι μέσα από την εκπομπή που παρουσιάζει με τον Φώτη Σεργουλόπουλο στην ΕΡΤ για τα πτυχία της, χωρίς ποτέ να αναφερθεί ονομαστικά στον Κώστα Τσουρό.

Ξεκινώντας την εκπομπή τους το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε στην Τζένη Μελιτά μετά τις γιορτές να κρεμάσουν στους τοίχους του Studio τα πτυχία της. «Μπορεί από μια παράβλεψη ο άλλος να μην ξέρει αν έχεις σπουδάσει ή όχι. Θέλω μέσα από την εκπομπή και αφού μου δίνεται αυτό το βήμα να πω ότι έχω δύο πτυχία και στα νομικά και στη δημοσιογραφία. Έτσι το πετάω αυτό! Ευχαριστώ πολύ Φώτη μου. Και να πω σε αυτό το σημείο ότι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι δημοσιογράφος με τη βούλα και με πολύ μεγάλο παρελθόν», αποκρίθηκε η Τζένη Μελιτά.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος πρόσθεσε στη συνέχεια «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε έχω δίπλα μου, που είσαι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα και χαίρομαι που έχω δίπλα μου μια δημοσιογράφο που μπορεί να αντεπεξέρχεται σε δύσκολα πράγματα και δύσκολα θέματα». Η Τζένη Μελιτά ανταπέδωσε την χαρά και την περηφάνεια.

«Μιας και λέμε καλά λόγια. Χαίρομαι πολύ που έχω εσένα δίπλα μου, γιατί είσαι ένας άνθρωπος που σέβομαι όχι μόνο επειδή δουλεύουμε μαζί, σε σέβομαι για την προσωπική σου πορεία και σου τα λέω αυτά μέσα από την καρδιά μου. Γιατί ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ζουν τις ζωές τους περήφανα, γιατί εσύ μιλάς και κάνεις ακτιβισμό», σημείωσε η Τζένη Μελιτά.

«Χαίρομαι που μπορώ και τα λέω και μπορεί να βοηθάμε έτσι τον κόσμο που δεν μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του. Να βρει το θάρρος να μιλήσει για πράγματα που θα ήθελε να πει και να ζήσει μια ζωή ελεύθερη και όχι κρυμμένη πίσω από καθωσπρέπει και ψέματα. Είναι ωραίο να λέμε καλά πράγματα γιατί έρχονται γιορτές», σχολίασε κλείνοντας ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Γιορτές όντως έρχοναι και στην τηλεόραση και εκτός αυτής. Και καλό είναι μαζί με το 2022 να αφήσουμε πίσω μας και τις τηλεοπτικές κόντρες και τις ερωταπαντήσεις των παρουσιαστών στον «αέρα» και τα «λυγίσματα» και τα τσακίσματα. Καλό είναι να κάνουμε πάλι την είδηση ή το θέμα, πρωταγωνιστή. Και να λέμε πιο συχνά καλά λόγια. Βοηθάνε και την τηλεόραση κι εμάς τους τηλεθεατές, μέσα στον κόσμο της τοξικότητας που ζούμε.