POP CULTURE

To «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» επιστρέφει 25 χρόνια μετά. Έλα, δεν το πιστεύω

MEGA TV

25χρόνια πριν μία γενναία σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του Mega Chanel. Μία κωμωδία που θα μας μιλούσε για τις σκληρές αλήθειες της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να μην μεγαλώνουν στην προστατευτική αγκαλιά μίας οικογένειας, αλλά από ένα διαφορετικό πρίσμα. Κωμωδία και ένα τόσο δύσκολο και επώδυνο θέμα μπορούσαν να κινήσουν χέρι- χέρι για τη μικρή οθόνη; Τα λίγα επεισόδια της σειράς Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; απέδειξαν ότι γίνεται.

Η μαύρη κωμωδία Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2000 και ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε ότι θα ολοκληρωνόνταν σε 30 επεισόδια. Οι Άβα Γαλανοπούλου, Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη και Ελένη Ράντου έδωσαν πνοή στις 4 ηρωίδες που σχεδίαζαν ως ενήλικες να εκδικηθούν τον κακοποιητή τους για να προστατεύσουν τα επόμενα κοριτσάκια που θα βρίσκονταν στον δρόμο του. Το σενάριο υπέγραφαν οι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου και τη σκηνοθεσία ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Η σειρά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του 7ου επεισοδίου η σειρά Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; έμεινε αιωνίως ένα μεγάλο ερωτηματικό μέσα στο μυαλό μας. Ο Αλέξανδρος Ρήγας, 25 χρόνια μετά αποφάσισε να πάρει αυτό το ερωτηματικό του τίτλου και να μας προσφέρει την τελεία που οι fans της σειράς είχαμε μέσα μας σε εκκρεμότητα. Ανέλαβε το σενάριο και τη σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφορά της σειράς. Το Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; The Movie είναι σε τροχιά υλοποίησης.

Μία εποχή που το θέμα της σειράς μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ (δεν έχουν περάσει παρά μέρες από τις πορείες διαμαρτυρίας κατά της εισαγγελικής πρότασης στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό), το Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; ετοιμάζεται να γίνει ταινία. Για την ακριβεία 2 ταινίες που θα βρουν τον δρόμο τους για την μεγάλη οθόνη.

Ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές μέσα από τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής Showtime Productions που θα αναλάβει την παραγωγή των 2 ταινιών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2024 και οι ταινίες θα προβληθούν τον Ιανουάριο του 2025 στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ακόμα περισσότερα για το cast των ταινιών και την υπόθεση που έμεινε στη μέση, θα διαβάσεις παρακάτω στην ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής.

Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή; – The movie

Η τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε στο Mega το 2000 και που γνώρισε τεράστια επιτυχία αν και διακόπηκε πριν την ολοκλήρωσή της, έρχεται 25 χρόνια μετά, στη μεγάλη οθόνη, με τη μορφή δύο ταινιών:

Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή – movie 1 και Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή – movie 2

Η παραγωγή της ταινίας θα είναι του Παντελή Καλατζή και της Showtime Productions και το σενάριο και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα.

Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

Η μαύρη κωμωδία του Mega δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι η σειρά από την αρχή σημείωνε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, τα γυρίσματα της σειράς τελικά διακόπηκαν κατά το γύρισμα του 7ου επεισοδίου (το οποίο παρέμεινε και ημιτελές), αφήνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης στο πιο ενδιαφέρον της σημείο: στη στιγμή της κατά πρόσωπο αντιπαράθεσης των τεσσάρων πρωταγωνιστριών με τον «εχθρό» τους.

Και έτσι δεν μάθαμε τι απέγιναν τελικά αυτά τα 4 κορίτσια που αφού είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία αποφάσισαν κάποια στιγμή να εκδικηθούν τον υπεύθυνο: τον κοινωνικό λειτουργό του ορφανοτροφείου που μεγάλωσαν. Τον άνθρωπο που τις κακοποιούσε σεξουαλικά και που έχει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αμερική ως προστάτης των, ανά τον κόσμο, κακοποιημένων παιδιών. Η Αλέκα, η Ντομινίκ, η Φωφώ και η Πόπη τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Και κατέστρωσαν τα σχέδιά τους, που όμως … έμειναν στη μέση.

Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές 4 γυναικών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίες συναντιούνται αρχικά κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους σε ένα ορφανοτροφείο όπου κακοποιούνται σεξουαλικώς και κατ’ εξακολούθηση από έναν κοινωνικό λειτουργό, τον Γεράσιμο Μαντά, και ορκίζονται κάποτε να πάρουν εκδίκηση. Τώρα ξανασυναντιούνται με σκοπό να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους.

Και έτσι, θα μάθουμε πώς ολοκληρώνεται το σχέδιο εκδίκησης των 4 γυναικών, τις όποιες συνέπειες των πράξεων τους και τον αντίκτυπο που αυτή η πράξη θα έχει στην ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Το cast των 2 ταινιών θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα ανακοινωθεί σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Οι ταινίες θα είναι μία παραγωγή της SHOWTIME PRODUCTIONS, της πρώτης ελληνικής εταιρίας που κατάφερε 5 ταινίες της The Bachelor 1, 2, 3 και 4 και SAISON MORTE (ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) – να ενταχθούν στην πλατφόρμα του Netflix και πανηγυρικά εγκαινίασε την παρουσία ελληνικών σειρών και ταινιών στο διεθνές στερέωμα του Netflix.