DECO

Το πολυτελές σπίτι των Adam Levine και Behati Prinsloo στο Los Angeles, είναι ωδή στην απλότητα

@2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Εκείνος είναι σταρ της μουσικής κι εκείνη ένα από τα διασημότερα μοντέλα. Μπορεί να περίμενες, λοιπόν, το σπίτι του Adam Levine και της Behati Prinsloo να είναι μία υπέροχη extravaganza γεμάτη με ακριβά και πομπώδη αντικείμενα, αλλά οι δυο τους είναι fan της χρηστικότητας, της καθαρότητας και της ηρεμίας.

Ο Adam Levine και η Behati Prinsloo άνοιξαν το σπίτι τους στην κάμερα του Architectural Digest και η ομορφιά της απλότητας μας συνεπήρε. Όμορφα λινά υφάσματα και γήινα χρώματα συνθέτουν το καθιστικο και η ηρεμία, οι φυσικοί τόνοι και η απλότητα απλώνονται σε όλο το σπίτι. Ακόμα και η γεμάτη χρώματα λόγω των ρούχων του τραγουδιστή, ντουλάπα, περιβάλλεται από ουδέτερους τόνους. Τους χώρους του μπορείς να δεις στο παρακάτω video που δημοσίευσε στο Instagram το περιοδικό.

«Δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα παλάτι. Δεν είμαστε αυτοί», σημειώνει ο frontman των Maroon 5 μιλώντας στο περιοδικό. «Νιώσαμε έλξη γι’ αυτό το μέρος γιατί έμοιαζε σπιτικό. Μπορούσες να πεις ότι σίγουρα ζούσαν παιδιά και παλιότερα σε αυτό το σπίτι», προσθέτει η Behatii Prinsloo. Στο σπίτι τους, που βρίσκεται στην περιοχή Pacific Palisades μεγαλώνουν τις δύο τους κόρες, Dusty και Gio.

Ο Adam Levine και η Behati Prinsloo πούλησαν το προηγούμενο σπίτι τους, στο Beverly Hills, πλήρως επιπλωμένο και μετά από μία σημαντική ανακαίνιση από το σχεδιαστικό ντουέτο Κathleen and Tommy Clements. Παρέμειναν στο Los Angeles, αλλά άλλαξαν γειτονιά αφού «To Beverly Hills άρχισε να αποκτά φρενήρεις ρυθμούς. Είναι παράξενα κεντρικό και νιώθαμε ότι μας περιέβαλε η πόλη. Θέλαμε να ζήσουμε κάπου πιο ήσυχα όπου δεν ακούς την κίνηση και δε νιώθεις το στρες», είπε ο Adam Levine που έχει μεγαλώσει στο Los Angeles. Από το προηγούμενο σπίτι τους πήραν μαζί μόνο τα έργα τέχνης και τα bonsai της Behati. «Τα άλλα μου παιδιά» όπως τα αποκαλεί.

To νέο τους σπίτι έχει έναν υπέροχο κήπο και μεγάλη ιστορία. Ο Cliff May το σχεδίασε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και έκτοτε έχει ανακαινιστεί πολλές φορές. Ανάμεσα στους πρώην ιδιοκτήτες του σπιτιού, συγκαταλέγονται και ο Gregory Peck, αλλά και ο Ben Affleck και η Jennifer Garner.

Ο Adam Levine και η Behati Prinsloo διαμόρφωσαν το σπίτι από την αρχή εμπιστευόμενοι πάλι τους Kathleen και Tommy Clements. «Το ξηλώσαμε όλο. Απλοποιήσαμε τα υλικά και την χρωματική παλέτα και φτάσαμε στον σκελετό του σπιτιού για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο, ουδέτερο φόντο για τη συλλογή τέχνης τους», λέει στο Architectural Digest ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων. «Ο Adam έχει εθισμό στο design. Και η Behati θέλει να περιβάλλεται από όμορφα πράγματα, αλλά με έναν πολύ απλό τρόπο ζωής, όπου τα παιδιά έχουν το πάνω χέρι και το σπίτι είναι ανοιχτό σε φίλους και συγγενείς», προσθέτει η Kathleen Clements.

Ανάμεσα στα έργα τέχνης της συλλογής τους, μπορείς να δεις έναν τεράστιο πίνακα του Raymond Pettibon, αλλά και έργα των Henry Taylor, Richard Prince, Mary Corse, Mary Weatherford, Albert Oehlen κ.α. «Όταν τα πράγματα είναι χαοτικά πολιτιστικά, όπως είναι τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, αυτό τείνει να δημιουργεί υπέροχη τέχνη. Η Behati κι εγώ δενόμαστε συναισθηματικά με κάθε έργο που συλλέγουμε», σημειώνει ο Adam Levine.

Όσο για τον φανταστικό κήπο αυτός είναι γεμάτος με μικρά βοηθητικά δωμάτια «φτιαγμένα για να ζεις», όπως λέει στο περιοδικό ο αρχιτέκτονας τοπίου Mark Rios που ανέλαβε τη διαμόρφωσή του. Ο κήπος περιλαμβάνει γηραιά ελαιόδεντρα και πλακόστρωτα μονοπάτια.

«Το Lockdown μάς έκανε τρομερά ευγνώμονες που έχουμε αυτό το σπίτι. Σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν μοιάζει να είναι αρκετό, το σπίτι μας το νιώθουμε σαν το τέλειο ησυχαστήριό μας», καταλήγει ο Adam Levine και η Behati Prinsloo συμπληρώνει: «Είναι πραγματικά όλα όσα χρειαζόμαστε ή επιθυμούμε».