ΣΠΙΤΙ

Το πάρα πολύ γεμάτο σπίτι της Florence Welch στο Λονδίνο θα σου θυμίσει το σπίτι της γιαγιάς σου

Getty Images

Το ξωτικό Florence Welch άνοιξε πριν από κάποια χρόνια το σπίτι της στο ”My First Apartamento”, μια συνεργασία του NOWNESS με το περιοδικό διακόσμησης Apartamento. Ας μεταφερθούμε στο Λονδίνο κι ας δούμε ένα σπίτι με πάρα πολλά πράγματα, μικρά και μεγάλα, που κατά πάσα πιθανότητα θα σου θυμίσει το σπίτι της γιαγιάς σου που είχε (ή έχει) λατρεία να μαζεύει οτιδήποτε της κλείνει το μάτι.

«Δεν νομίζω ότι νιώθω βολικά σε μινιμαλιστικούς χώρους» θα δηλώσει η Florence Welch και θα σου δώσει ένα πρώτο στοιχείο για το στιλ της διακόσμησης που έχει επιλέξει στο σπίτι της.

Το σπίτι της Florence Welch στο Λονδίνο

«Αυτό είναι το πρώτο σπίτι στο οποίο μετακόμισα, όταν έφυγα από τη μαμά μου, η οποία μου επέτρεψε να μετακομίσω μέχρι δέκα λεπτά από εκείνη. Στην πραγματικότητα, δεν άλλαξα ιδιαίτερα τον χώρο. Μόνο το χρώμα και τα πόμολα στις πόρτες, επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Πάντα ήμουν σαν αυτοδίδακτη διακοσμήτρια», αναφέρει μεταξύ άλλων

«Αυτές οι στοίβες βιβλίων ξετρυπώνουν παντού σαν σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το να μαζεύεις πολλά αντικείμενα και να έχεις χάος γύρω σου είναι σαν ένας τρόπος για να κρύβεσαι» καταλήγει η Florence.

«Νιώθω την ανάγκη να βρίσκομαι μόνη με τις σκέψεις μου, να ακούω μουσική, να διαβάζω και να γράφω. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο».

Πίνακες, πολλά κάδρα, δεκάδες φωτογραφίες, σκίτσα, βιβλία, περιοδικά, πολύτιμοι λίθοι για την ενέργεια και έρωτας με τη Frida Kahlo.

Οι παστέλ πινελιές κυριαρχούν δημιουργώντας έναν χώρο με έντονες vintage επιρροές. Το δωμάτιο με τα ρούχα και τα παπούτσια της είναι μία όαση μποέμικου στιλ.

Όσο για τον εξωτερικό χώρο; Περνώντας από την κουζίνα συναντάς μία μεγάλη πόρτα η οποία οδηγεί σε έναν καταπράσινο κήπο με λουλούδια και χαλιά ώστε να χαλαρώνει πίνοντας τσάι και διαβάζοντας.