ΜΟΥΣΙΚΗ

Το νέο άλμπουμ των Faithless έχει εξώφυλλο τη φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη για το προσφυγικό. We come one

AP Photo/MTI Balazs Mohai

Όταν ακούς τη λέξη “Faithless”, σου έρχονται απανωτές εικόνες από πάρτι και στιγμές της εφηβείας σου. Η dance ηλεκτρονική μουσική που λειτουργούσε σαν μυοχαλαρωτικό και επιτέλους επιστρέφει μετά από απουσία 10 χρόνων.

Οι Faithless είχαν ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι στο τέλος Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους “All Blessed”. To πρώτο οπτικό τρέιλερ του άλμπουμ περιλαμβάνει 3 νέα κομμάτια (“Take Your Time”, “I Need Someone” και “Remember”). Για πάρε μία μουσική γεύση.

Τα κοινωνικά μηνύματα των Faithless

Ο νέος δίσκος είναι σαφώς επηρεασμένος από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Οι εικόνες του μουσικού trailer είναι γεμάτες από το κίνημα Black Lives Matter, από την πανδημία, τη φτώχεια, τη μόλυνση και το προσφυγικό.

Η μαγική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Ο φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης / AP Photo / Enric Marti
Ο φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης

Η υπέροχη φωτογραφία που πλέον κοσμεί το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ των Faithless, ανήκει στον φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2019. «Φωτογραφίζω τον πόνο και τη βία αλλά και την ελπίδα. Γιατί πάντα μέσα από αυτές τις φωτογραφίες και από αυτά τα θέματα που κάνω δεν πεθαίνει ποτέ η ελπίδα. Πάντα υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος βοηθά, προσπαθεί, θυσιάζεται και αυτό κρατάει την ελπίδα ζωντανή» είχε δηλώσει ο φωτογράφος του οποίου οι εικόνες είχαν πάντα μία ανθρωπιστική ματιά.

Και τώρα οι Faithless τον τιμούν με τη φωτογραφία που έβγαλε στην Κω, το 2015, αποτυπώνοντας το δράμα των προσφύγων. Η ομάδα του πρακτορείου Reuters, για την οποία δούλευε, κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για αυτές τις φωτογραφίες. Κι εμείς φουσκώνουμε από περηφάνεια για αυτήν την υπέροχη σύμπραξη.