ΦΑΓΗΤΟ

Το μυστικό για τις πιο τέλειες τηγανητές πατάτες

Unsplash

Όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές, κέρδισε χρόνο για να ξεμπερδεύεις μια ώρα νωρίτερα με το σημερινό μαγείρεμα. Πώς; Γέμισε την κατσαρόλα με νερό και ρίξε μέσα τις πατάτες. Γιατί οι τέλειες πατάτες τηγανητές θέλουν πρώτα βράσιμο.

Τέλειες πατάτες τηγανητές ίσον τραγανές έξω, μαλακές μέσα

Μέχρι σήμερα αυτό που έκανες είναι να καθαρίζεις τις πατάτες, να τις πλένεις και να τις ρίχνεις στο τηγάνι ώσπου να πάρουν το γνωστό χρυσοκίτρινο χρώμα. Πάνε αυτά, ανήκουν στο παρελθόν. Αν θες να μην στερηθείς ποτέ τις πατάτες τηγανητές, μάθε να τις φτιάχνεις τηγανίζοντας στον μισό χρόνο, μέχρι να «γίνουν» εξωτερικά. Για το μέσα τους έχεις φροντίσει ήδη, βράζοντάς τις.

Αφού, λοιπόν, βράσουν τόσο ώστε το πιρούνι να τρυπάει μέχρι τα μισά της πατάτας, τις στραγγίζεις, τις αποφλοιώνεις (αν θες, διατηρείς τη φλούδα και τις κάνεις country) και τις ρίχνεις στο τηγάνι με λάδι και αλάτι. Με αυτόν τον τρόπο η πατάτα θα λιώνει εντός και στο εξωτερικό της θα κάνει το λατρεμένο κρατσάνισμα που δεν μπορείς να απαρνηθείς με τίποτα. Ρίξε και ρίγανη, της πάει πολύ.

Extra Tips

Μια καλή συμβουλή για να φτιάξεις τις πατάτες τηγανητές για τις οποίες θα μιλούν όλοι, είναι να κόβεις τα κομμάτια όσο μπορείς στο ίδιο μέγεθος η μία με την άλλη. Το έξτρα τραγάνισμα θα έρθει αν αφού τις κόψεις, τις βάλεις σε νερό για μισή με μία ώρα ώστε να αποβάλλουν το άμυλο- αυτό είναι και το tip αν αντί για κλασικές τηγανητές, εσύ θες να φτιάξεις τσιπς. Βγάζοντάς τις από το νερό, τις στραγγίζεις και τις σκουπίζεις καλά. Και μία τελευταία συμβουλή, όχι πολύ ανακάτεμα μέσα στο τηγάνι.