ΠΑΤΑΤΕΣ

Τα μυστικά για σούπερ τραγανές πατάτες τηγανητές

Ποιος είπε ότι οι πατάτες τηγανητές δεν έχουν τα μυστικά τους; Ο σεφ Βασίλης Τζίμας σου δίνει τα tips του για τις πιο τραγανές και νόστιμες πατάτες που έχεις φτιάξει ποτέ. Ακολούθησε τις συμβουλές του και... καλή απόλαυση!

Κόβουμε τις πατάτες περίπου 1,5 εκ. πάχος. Τις βάζουμε για 10 λεπτά σε παγωμένο νερό. Παράλληλα γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα χωρίς να έχουμε βάλει αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν καλά. Προσοχή: Δε θέλουμε να διαλύονται.

Με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε  ενα ταψάκι να στραγγίξουν. Παίρνουμε το ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε τις πατάτες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα θα κρατήσουν το άμυλο και θα γίνουν πιο τραγανές.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις πιάσει τους 130 βαθμούς, τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσουν. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τις αφήσουμε μέχρι και 3 μέρες στο ψυγείο. Ξαναρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και όταν πιάσει τους 180 βαθμούς, ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα (για περίπου 7 λεπτά δηλαδή). Στραγγίζουμε σε χαρτί και σερβίρουμε με μπόλικο αλάτι και ξύδι. Enjoy!

Και ναι, και η τηγανητές πατάτα θέλει την γκουρμεδιά της!

Δες περισσότερες συνταγές στο www.tzispot.com