LIFE

Το μυστικό για να χαίρεσαι κάθε μέρα του καλοκαιριού στο έπακρο

24 Media Γιώργος Βελλής

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που φόρεσα φακούς επαφής. Ήταν στον σχολικό χορό της Α’ Γυμνασίου. Φοράω γυαλιά μυωπίας από τη Β’ Δημοτικού και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια, δεν ακουμπούσαν τίποτα τα μάτια μου, ήταν συναίσθημα πρωτόγνωρο.

Αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε, ακόμα θυμάμαι την αίσθηση που ένιωσα όταν τους φόρεσα. Τα μάτια μου έτσουζαν, οι φακοί με «έκοβαν» και ένιωθα ότι έβλεπα διαφορετικά -μιας και για χρόνια είχα συνηθίσει να βλέπω μέσα από τους φακούς των γυαλιών της μυωπίας μου. Από τότε, η υγεία των ματιών μου έχει περάσει από χίλια κύματα. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με κακής ποιότητας φακούς επαφής, μιας και από εκείνο το βράδυ στον χορό της Α’ Γυμνασίου, δεν σταμάτησα να τους φοράω (παρ’ όλη την ενόχληση που αισθάνθηκα φορώντας τους).

Μεγαλώνοντας αποφάσισα ότι δεν θα διακινδυνεύσω την υγεία των ματιών μου ποτέ ξανά. Δοκίμασα πολλά brands. Δοκίμασα μηνιαίους αλλά και ημερήσιους φακούς. Μετά απ’ όλες αυτές τις δοκιμές, κατέληξα σε ένα brand για το οποίο είμαι σίγουρη ότι προστατεύουν την υγεία των ματιών μου και που μπορώ με άνεση να φοράω όλη μέρα. Οι premium ημερήσιοι φακοί επαφής της DAILIES TOTAL® 1 είναι πλέον οι μόνοι που ακουμπούν τα μάτια μου.

24 Media / Γιώργος Βελλής

Η άνεση που μου προσφέρουν οι φακοί επαφής μου, με βοηθούν να ευχαριστιέμαι την κάθε μέρα

Αν φοράς και εσύ φακούς επαφής, τότε με καταλαβαίνεις απόλυτα. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει ένα έξτρα «βάρος», εάν οι φακοί επαφής δεν είναι άνετοι. Πρέπει να είναι τόσο άνετοι ώστε να μην νιώθεις ότι τους φοράς. Οι DAILIES TOTAL® 1 έχουν υψηλή διαπερατότητα σε οξυγόνο και λίπανση που διαρκεί (πράγμα που σημαίνει ότι δεν στεγνώνουν). Έτσι, μπορώ να περάσω τη μέρα μου ανενόχλητη, χωρίς φόβο. Και συνήθως τα καλοκαίρια μου στην πόλη τα περνάω κάπως έτσι.

24 Media / Γιώργος Βελλής

Αρχικά, θα ξεκινήσω τη μέρα μου, φορώντας τους ημερήσιους φακούς επαφής μου. Θα ντυθώ, θα φορέσω τα αγαπημένα μου αξεσουάρ και θα ξεκινήσω τη μέρα μου. Από τον καρπό του χεριού μου, δεν λείπει το καλοκαιρινό βραχιολάκι που έρχεται δώρο με την αγορά της συσκευασίας DAILIES TOTAL® 1. Έτσι όχι μόνο έχω εξασφαλισμένο το καλοκαιρινό μου “arm party” αλλά έχω και μια καθημερινή υπενθύμιση πως ακόμα και μέσα από μικρές, καθημερινές πράξεις μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο. Και, εξηγώ. Το κομψό βραχιολάκι έχει κατασκευαστεί στο εργαστήριο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πρόκειται για ένα σύμβολο της συνεργασίας του με τους DAILIES TOTAL® 1. Με κάθε αγορά της συσκευασίας δωρίζονται 2€ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κι κάπως έτσι οι αγαπημένοι σου φακοί επαφής αποτελούν μια κίνησης αγάπης στα παιδιά που την έχουν, πιο πολύ από τον καθένα, ανάγκη.

Αυτά, τις καθημερινές. Τα σαββατοκύριακα, ωστόσο, όταν δεν δουλεύω, είναι η ευκαιρία μου για να κάνω τις δουλειές μου αλλά και μια βόλτα στα μαγαζιά.

24 Media / Γιώργος Βελλής

Μετά τα ψώνια, θα κάνω μια στάση για να πιο ένα δροσερό χυμό. Το βράδυ μου θα συνεχιστεί σε σπίτι φίλων, με μαραθώνιο ταινιών.

24 Media / Γιώργος Βελλής

Το κομψό βραχιολάκι που έχει κατασκευαστεί στο εργαστήριο του οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ακόμα και από την τσάντα παραλίας μου (γιατί πλέον, στην καρδιά του καλοκαιριού, οι Κυριακές με βρίσκουν σε κάποια θάλασσα) δεν λείπουν οι ημερήσιοι φακοί επαφής μου, για να νιώθω απόλυτη σιγουριά στην περίπτωση που σχιστεί ή χαθεί κάποιος.

24 Media / Γιώργος Βελλής

Οι DAILIES TOTAL® 1 είναι οι πρώτοι και οι μοναδικοί φακοί επαφής με μεταβλητή περιεκτικότητα σε νερό στον πυρήνα και στην επιφάνεια του φακού.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν είμαι κάτω από τον ήλιο (που λόγω υψηλής θερμοκρασίας συνήθως στεγνώνουν), οι φακοί θα παραμείνουν υγροί και άνετοι στην εφαρμογή.

24 Media / Γιώργος Βελλής

Μετά την παραλία, μπορεί να κάνω μια στάση για φαγητό ή για να πάω για έναν τελευταίο περίπατο πριν πέσει ο ήλιος. Τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα είναι αυτά που απολαμβάνω περισσότερο την εποχή αυτή.

Στο τέλος της ημέρας, θα αφαιρέσω τους DAILIES TOTAL® 1 φακούς επαφής με την ίδια ευκολία όπως τους φόρεσα το πρωί. Κάθε φορά που θα τους βγάλω, ξέρω ότι τα μάτια μου δεν θα «δακρύσουν» και ότι δεν θα νιώσω καμία ενόχληση. Είναι τόσο σημαντικό να γνωρίσεις ότι φοράς φακούς που προστατεύουν τα μάτια σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όποιο κι αν είναι το πρόγραμμά σου. Τώρα μένει, να προγραμματίσω την επόμενή μου καλοκαιρινή εξόρμηση.

Το μόνο σίγουρο είναι θα έχω τους DAILIES TOTAL® 1 στην τσάντα μου, σε κάθε περίπτωση.

Βρείτε τους σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα.

24 Media / Γιώργος Βελλής