ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το κόλπο που θέλει η βινεγκρέτ για να είναι η πιο νόστιμη που έχεις φάει

Unsplash

Ας ξεκινήσουμε με το ότι μία σαλάτα δεν θα έπρεπε να είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα.

Πεινάς, θέλεις να φας κάτι εύκολο, αλλά κατά προτίμηση να είναι υγιεινό και νόστιμο. Έχεις λοιπόν την πρώτη ύλη που είναι τα φρέσκα πράσινα λαχανικά και τώρα πρέπει να φτιάξεις την απόλυτη βινεγκρέτ. Θα μου πεις ότι αυτό ξέρεις να το κάνεις; Είσαι σίγουρη πως γίνεται με τη σωστή αναλογία;

Η σεφ Alex Guarnaschelli μοιράζεται συχνά τα μαγειρικά μυστικά της μέσω του TikTok και σου δίνει τον χρυσό κανόνα για να πετύχεις τη βινεγκρέτ, την οποία και βάζει παντού. Σε σαλάτες, κοτόπουλα και ψάρια.

Η συνταγή και το κόλπο για την απόλυτη βινεγκρέτ

Καταρχάς, χρειάζονται μόλις 4 υλικά: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κόκκινο μηλόξιδο, μουστάρδα και νερό. Το κόλπο είναι η σωστή αναλογία των υλικών. Για την ακρίβεια το 3-2-1-1, που ακούγεται σαν σκοπιά. 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές μηλόξιδο, 1 κουταλιά μουστάρδα και 1 κουταλιά νερό. Η αλήθεια είναι ότι νερό δεν έβαζα μέχρι τώρα.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι, κούνησε καλά για μερικά δευτερόλεπτα και η βινεγκρέτ σου είναι έτοιμη. Αν θέλεις, διατηρείται στο ψυγείο για μία ολόκληρη εβδομάδα.