HACK MY LIFE

Το απόλυτο μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα μυρωδικά στο ψυγείο

Pexels

Τα μυρωδικά, αυτά τα αρωματικά φυτά που σίγουρα χρησιμοποιείς σε πολλά από τα φαγητά που μαγειρεύεις καθημερινά, όχι μόνο είναι απαραίτητα στη διατροφή μας, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι το μυστικό που απογειώνει τη γεύση. Γιατί, νοείται κόκκινη σάλτσα χωρίς βασιλικό, σπανακόπιτα χωρίς μαϊντανό, κολοκυθοκεφτέδες και κεφτεδάκια χωρίς άνηθο, ντολμάδες χωρίς δυόσμο ή αυτή η απίστευτη γαρνιτούρα από φρέσκα μυρωδικά που μπαίνει ως topping στις πατάτες φούρνου; Όχι πες μου αλήθεια.

Τα μυρωδικά, λοιπόν, είναι βασικό και απαραίτητο συστατικό στα περισσότερα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. Πόσο μάλλον τα φρέσκα μυρωδικά, τα οποία ταιριάζουν κυριολεκτικά πάντα και παντού. Βέβαια, όση χαρά έχεις όταν κόβεις ένα ματσάκι από τον πυκνό βασιλικό που έχεις μεγάλωσε με πολύ αγάπη στη γλάστρα που έχεις στο μπαλκόνι σου, αλλά τόσο λυπάσαι όταν βλέπεις τα φύλλα του να μαυρίζουν και να μαραίνονται, με το το που τα βάλεις στο ψυγείο. Το kitchen hack που χρειάζεσαι στη ζωή σου, το βρίσκεις παρακάτω.

Το απόλυτο μυστικό για να διατηρήσεις τα μυρωδικά σου ολόφρεσκα στο ψυγείο

Αντί, λοιπόν, να αποθηκεύεις τα φρέσκα μυρωδικά στις πλαστικές σακούλες του σούπερ μάρκετ και του μανάβικου, αποθήκευσέ τα σε νερό και θα σωθείς! Αυτός ο τρόπος αποθήκευσης θα παρατείνει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής των μυρωδικών σου. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Ξεπλένεις και στεγνώνεις προσεκτικά τα μυρωδικά.
  • Γεμίζεις ένα ποτήρι ή ένα μικρό βάζο με λίγο νερό και αφαιρείς τυχόν φύλλα που θα κοπούν από τα κλωνάρια και θα πέσουν μέσα στο νερό από τους μίσχους των μυρωδικών και των βοτάνων.
  • Τοποθετείς το ποτήρι στο ψυγείο, με εξαίρεση τον φρέσκο ​​βασιλικό. Καλύτερα διατήρησέ τον στον πάγκο της κουζίνας, σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αλλάζεις το νερό κάθε 2-3 ημέρες.