ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η τηλεθέαση του Big Brother την πρώτη ημέρα στο σπίτι και η απάντηση στην απορία «Μα καλά, το βλέπει κανείς live;»

Το “Big Brother” είναι πλέον ένα από τα προγράμματα της τηλεοπτικής σεζόν 2020 – 2021 όσο κι αν δεν θες να το αποδεχτείς. Αν ήσουν ανάμεσα σε όσους πέρασαν τα παιδικά, εφηβικά ή και νεανικά τους χρόνια βλέποντας το σαρωτικό πρώτο “Big Brother” να κάνει πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση, σίγουρα έχεις πάθει ένα σοκ και αναρωτιέσαι από το βράδυ της Παρασκευής «πώς πέρασαν έτσι τα χρόνια;».

Κι αν στην πρεμιέρα που ακόμα γνώριζες τους παίκτες και ανυπομονούσες για την επιστροφή του Ανδρέα Μικρούτσικου στην τηλεόραση δεν το ένιωσες ακριβώς έτσι, αν συντονίστηκες το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, για να παρακολουθήσεις 17 παίκτες (plus έναν δίδυμο ενός από αυτούς) να διαγωνίζονται στο να κάνουν τίποτα συγκεκριμένο, δεν μπορεί. “Big Brother”, οι αναμνήσεις γίνανε βόλια, να πέτρωνες καρδιά μου δόλια.

Θες να φταίει η νοσταλγία, θες ότι το “Big Brother” δεν έχει ακόμα να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό, πάντως το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ στην προβολή του πρώτου επεισοδίου από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού», σημείωσε αρκετά υψηλή τηλεθέαση. Τα ποσοστά του δε απογειώθηκαν μετά την πρώτη ώρα προβολής του, όπου οι παίκτες φόρεσαν τα μαγιό τους, πήγαν στην πισίνα και κάποιες συζητήσεις έπαψαν να είναι τελείως αναγνωριστικές και άρχισαν να αποκτούν ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα αρκετοί παίκτες θέλησαν να συζητήσουν με τον Βενιαμίν του “Big Brother”, Θέμη, για το πώς ανακάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος αλλά και για το πόσο δύσκολο είναι να κάνει σχέσεις ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα

Το “Big Brother” σημείωσε ποσοστό τηλεθέασης 25,4% στο γενικό κοινό και 29,5% στο δυναμικό κοινό. Στην δεύτερη ώρα προβολής του επεισοδίου που σου ανέφερα και παραπάνω, η τηλεθέαση του προγράμματος άγγιξε και το 38,2% στο γενικό σύνολο του κοινού.

“Big Brother” 23 ώρες το 24ωρο

Το “Big Brother” του 2020 ωστόσο δεν είναι μόνο τα επεισόδια που προβάλλονται στον ΣΚΑΪ. Εικόνα και ήχος από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» μεταδίδεται σε live streaming 23 ώρες το 24ωρο. O ΣΚΑΪ μέσω της υβριδικής τηλεόρασης ξεκίνησε να μεταδίδει εικόνα από το σπίτι των παικτών του “Big Brother” αμέσως μετά την πρεμιέρα του.

Κι αν αναρωτιόσουν αν υπάρχουν άνθρωποι που το παρακολουθούν η απάντηση είναι καταφατική. Το πρωί της Τρίτης τα Tweets με τα τεκταινόμενα στο σπίτι μέρος των οποίων θα δούμε ίσως σε επόμενο επεισόδιο έδιναν κι έπαιρναν. Χαρακτηριστικά για να πάρεις το κλίμα του πώς είναι η καθημερινότητα στο σπίτι του “Big Brother” σου παραθέτω μερικά από αυτά τα σχόλια παρακάτω.

Και η απαραίτητη δόση αμπελοφιλοσοφίας με γυαλιά ηλίου δίπλα στην πισίνα.