ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τηλεθέαση: Τι νούμερα έκαναν πρωινή ζώνη και σειρές στην πρεμιέρα τους

ANT1

H Δευτέρα της πρεμιέρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Από τις infotainment ως τις αμιγώς ψυχαγωγικές εκπομπές κι από εκεί στο πεδίο της μυθοπλασίας και των reality shows μια πρώτη μάχη στην τηλεθέαση δόθηκε κι έχει όπως και κάθε μάχη νικητές και χαμένους.

Η πρώτη πρωινή μάχη στην τηλεθέαση δόθηκε μεταξύ της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη, Mega Καλημέρα και της Σταματίνας Τσιμτσιλη, Happy Day. Οι δυο εκπομπές βρέθηκαν για πρώτη φορά απέναντι η μία από την άλλη και η κάθε μία πήρε από μία πρωτιά. Η εκπομπή Mega Καλημέρα προηγήθηκε στο γενικό σύνολο με μέσο όρο 11,8% (Happy Day: 9,3%), ενώ η εκπομπή Happy Day συγκέντρωσε υψηλότερα ποσοστά κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό αγγίζοντας το 13,4% (Mega Καλημέρα: 12,5%).

Η μάχη στην τηλεθέαση της πρωινής ζώνης

Στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη πρεμιέρα είχαν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου η Δανάη Μπάρκα (Πάμε Δανάη), οι Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας (Πρωινό) και η Μπέττυ Μαγγίρα (Ποιος είναι πρωινιάτικα;). Η εκπομπή Πάμε Δανάη ήταν εκείνη που επικράτησε οριακά σημειώνοντας 14,3% στο γενικό σύνολο και 16,4% στο δυναμικό κοινό. Το Πρωινό του ΑΝΤ1 ακολούθησε με 14,1% στο γενικό σύνολο ενώ η διαφορά του με την εκπομπή της Δανάης Μπάρκα ήταν μεγαλύτερη στο δυναμικό κοινό (15,5%). Η εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα; που προβάλεται στο Open κατέγραψε τηλεθέαση 7% στο σύνολο και 8,1% στο δυναμικό κοινό.

Το Love It με την Ιωάννα Μαλέσκου που αρχίζει αργότερα σε σχέση με τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές (12.00) στον ΣΚΑΪ σημείωσε τηλεθέαση 8% στο σύνολο και 9% στο δυναμικό κοινό.

Για ξεκάθαρο νικητή μάλλον στις ζώνες της πολύ πρωινής και της πρωινής ψυχαγωγίας δεν μπορούμε εύκολα να μιλήσουμε. Οι πρεμιέρες πάντα ενέχουν την περιέργεια της επιστροφής και τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα όσο η τηλεοπτική σεζόν προχωρά. Αν είναι να εξάγουμε ένα συμπέρασμα αυτό είναι ότι τα πράγματα δείχνουν προς το παρόν (ως επί το πλείστον) ισορροπημένα. Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να κριθεί ακόμα πριν η Κατερίνα Καινούγιου και η Super Κατερίνα μπει στο παιχνίδι της τηλεθέασης, όπως επίσης και το Breakfast @Star.

Σασμός και Γή της Ελιάς VS Top Chef

Στην ζώνη της Prime Time όπου εδώ και μέρες επικρατεί η σειρά Η γη της Ελιάς έναντι του Top Chef, προστέθηκε τη δευτέρα και η νέα σειρά του Alpha, Σασμός. Ο Σασμός επικράτησε στους πίνακες τηλεθέασης σημειώνοντας 26,2% στο σύνολο και 29,2% κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό. Σε υψηλά επίπεδα συνέχισε και η τηλεθέαση της σειράς Η Γη της Ελιάς η οποία είχε μέσο όρο 23,7% και 20,1% σε γενικό και δυναμικό αντίστοιχα. Το Top Chef του ΣΚΑΪ κινήθηκε κατά μέσο όρο στο 9,1% στο γενικό σύνολο και στο 9% στο δυναμικό κοινό. Το Big Brother του ΣΚΑΪ που ακολούθησε κατέγραψε τηλεθέαση 12,9% στο γενικό σύνολο και 13,4% στο δυναμικό κοινό.

Αν και είναι ακόμα εξαιρετικά νωρίς για να εξάγει κανείς συμπεράσματα, από το «καλησπέρα σας» αυτή η χρονιά δείχνει να είναι η χρονιά της μυθοπλασίας. Με αρκετές νέες σειρές για να διαλέξει κανείς (εμείς βρήκαμε τις 11 που θα σε κρατήσουν κολλημένη στον καναπέ) και δυνατά cast που υπόσχονται σπουδαίες ερμηνείες, το τηλεκοντρόλ μας ίσως καταπιεί την πυξίδα που θα μας στρέφει επιτέλους στη μυθοπλασία, έναντι των reality tv προγραμμάτων που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε να κυριαρχούν στους πίνακες τηλεθέασης τα προηγούμενα χρόνια. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό γίνει πραγματικότητα, πάντως το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε και μάλιστα πολύ δυναμικά.