ΚΑΡΙΕΡΑ

Τι χρειάζεσαι για να κάνεις σωστά τηλεργασία;

Pexels

Η τηλεργασία ήταν κάτι που πριν τον COVID-19, είτε δεν γνωρίζαμε, είτε δεν είχαμε βιώσει. Με την πανδημία να αλλάζει ριζικά την καθημερινότητά μας, άρα και τον τρόπο που δουλεύουμε, ο άλλοτε «εξωτικός» ορισμός, έγινε κομμάτι της επαγγελματικής μας ζωής.

Η τηλεργασία έχει σίγουρα τα προνόμιά της. Δουλεύεις πιο συγκεντρωμένη, σε ένα πιο ήσυχο ή πιο προσωπικό περιβάλλον εργασίας. Έχεις λιγότερες μετακινήσεις και άρα λιγότερα έξοδα. Και αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς λόγους που ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, στρέφονται σε αυτό το μοντέλο εργασίας. Επιπλέον, για ορισμένους εργοδότες, η ενσωμάτωση της τηλεργασίας στη δομή εργασίας μιας εταιρείας, οδηγεί συχνά σε υψηλότερη παραγωγικότητα, μείωση της εναλλαγής του προσωπικού και μια ευρύτερη δεξαμενή επιλογής ταλέντων.

Τηλεργασία βέβαια σημαίνει και πρόσβαση στο internet. Και όταν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα, εύκολα και χωρίς περιττό άγχος, χρειάζεσαι αξιόπιστο internet.

Τι χρειάζεσαι για να κάνεις σωστά τηλεργασία; Pexels

Ένα καταστροφικό σενάριο τηλεργασίας

Φαντάσου πως είναι Δευτέρα πρωί και εσύ δουλεύεις από το σπίτι. Ανοίγεις τον υπολογιστή σου και τα αδιάβαστα mail, που μαζεύτηκαν από το σαββατοκύριακο, είναι διψήφιου αριθμού. Ξεκινάς να τα διαβάζεις ένα-ένα. Σε κάποια πρέπει να απαντήσεις άμεσα, ενώ κάποια δεν είναι high priority. Παράλληλα ανοίγεις browser και πολύ σύντομα στην οθόνη σου, εμφανίζονται 20 διαφoρετικά tabs. Κάπου εκεί σκάει και ένα video group call, για ένα meeting με την ομάδα από το γραφείο. Το internet στο σπίτι, έχει αρχίσει να μην συνεργάζεται, ενώ εσύ ήδη τσεκάρεις τα δεδομένα στο κινητό σου, σε περίπτωση που χρειαστείς plan b, για να βγει η μέρα.

Εν τω μεταξύ θυμάσαι ότι το deadline για να στείλεις μερικά απαραίτητα αρχεία, λήγει. Παράλληλα, ανοίγεις μερικά ακόμα tabs για να κάνεις τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, γιατί έτσι όπως πάει η μέρα, φαίνεται ότι δεν θα προλάβεις να πας. Στο κινητό σου φυσικά χτυπάνε ειδοποιήσεις από social media, chat, ενώ στα κλεφτά, σκρολάρεις στο αγαπημένο σου κατάστημα και ίσως προσθέτεις στο καλάθι αγορών σου μερικά items, για να ενημερώσεις την γκαρνταρόμπα σου.

Για να κάνεις λίγο πιο cozy την ατμόσφαιρα, (στο κάτω-κάτω σπίτι σου είσαι) βάζεις χαμηλά, λίγο μουσική να παίζει, από την αγαπημένη σου πλατφόρμα streaming. Και ενώ τελειώνεις το report που πρέπει να παραδώσεις και είσαι έτοιμη να πατήσεις «send», συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις internet και τα δεδομένα σου στο κινητό δεν θα κάνουν τη δουλειά. Και κάπως έτσι, παλεύεις αλλάζοντας θέσεις στο router μέσα στο σπίτι, αρχίζεις να κλείνεις καρτέλες περιήγησης, σκέφτεσαι σοβαρά να «κλέψεις» σήμα από τους γείτονες.

Γιατί να επιλέξεις Fiber to the Home από τη Nova

Σε περίπτωση που μπορείς σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό να δεις τον εαυτό σου, πρωταγωνίστρια στο παραπάνω σενάριο, έχει έρθει η ώρα να κάνεις στον εαυτό σου ένα πολύτιμο δώρο. Η τεχνολογία Fiber to The Home και τα πακέτα οπτικής ίνας για το σπίτι της Nova, κάνουν την τηλεργασία μια stress-free εμπειρία, με εγγυημένες ταχύτητες internet.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, η Nova δημιουργεί το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the Home). Παράλληλα, συνεχίζει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, με τον συνεχή εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η Nova, αποτελεί πλέον πάροχο υποδομών ευρείας κλίμακας για εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις, παρέχοντας πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit έως το 2027.

Τι κερδίζεις με τις οπτικές ίνες

  • Αξιοπιστία και εγγυημένες ταχύτητες internet 

Οι οπτικές ίνες φτάνουν μέχρι την πρίζα του σπιτιού σου και δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες. Αποτέλεσμα; Σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση στο internet, χωρίς αποκλίσεις στην ταχύτητα και δυσάρεστα απρόοπτα.

  • Ταυτόχρονη σύνδεση στο internet από όλες τις συσκευές

Όλες οι συσκευές στο σπίτι, συνδέονται ταυτόχρονα στο internet, πάντα με τις γρηγορότερες ταχύτητες. Video calls, browsing, χωρίς καθυστερήσεις, ακόμα κι αν αποφασίσεις να δουλέψεις με παρέα.

  • Downloading και Uploading στη στιγμή

Κατέβασε ό,τι χρειάζεσαι ανεξάρτητα από τον όγκο των αρχείων σου, πιο γρήγορα από ποτέ. Ανέβασε το δικό σου περιεχόμενο χωρίς αναμονή.

  • Βιωσιμότητα

Οι οπτικές ίνες είναι μια προσαρμόσιμη τεχνολογία που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλές συσκευές που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα καθώς και μελλοντικές καινοτομίες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

  • Ασφάλεια:

Επειδή κάθε πελάτης οπτικών ινών έχει αποκλειστική σύνδεση, απολαμβάνεις περισσότερη ασφάλεια στη σύνδεσή σου.

Τηλεργασία χωρίς δράματα

Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος. Στην εποχή των οπτικών ινών και στην κοινωνία του Gigabit, η εμπειρία του ασύλληπτα γρήγορου ίντερνετ, είναι πραγματικότητα. Χωρίς διακοπές, αλλά κυρίως με μέγιστη κάλυψη, χάρη στα δίκτυα της NOVA, τα οποία υπόσχονται μια νέα, εντελώς διαφορετική, συνδεσιμότητα, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σου.

Αν ανησυχείς λοιπόν, για τις τεχνικές λεπτομέρειες όπως η υποδομή του χώρου και ο εξοπλισμός, θα σε καθησυχάσω λέγοντας σου πως δεν έχεις κανένα λόγο. Επειδή κάθε σπίτι είναι μοναδικό, ο αρμόδιος μηχανικός επισκέφθηκε το χώρο μου, για να σχεδιάσουμε μαζί τη λύση που μου ταιριάζει. Επόμενο βήμα, ήταν ένα ραντεβού για την εγκατάσταση της οπτικής ίνας στην πολυκατοικία μου. Στο σημείο αυτό να σου πω επίσης, πως με την ολοκλήρωση των εργασιών, τα βρήκα όλα καθαρά και τακτοποιημένα. Αφού όλα πια ήταν έτοιμα, οι τεχνικοί της Nova εγκατέστησαν την οπτική πρίζα και τον κατάλληλο εξοπλισμό στο διαμέρισμά μου και εγώ πλέον απολαμβάνω τη νέα Nova υπηρεσία.

Είτε έχεις τη δική σου οικιακή επιχείρηση, είτε εργάζεσαι σε μια εταιρεία με ευέλικτο ωράριο εργασίας και τηλεργασία, το Fiber to the Home internet της Nova, παρέχει τη σύνδεση που χρειάζεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου στους ρυθμούς που θέλεις και χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.