ΣΕΙΡΕΣ

The Crown: Τι κάνουν οι ηθοποιοί πίσω από τις κάμερες; Από τη σοβαρότητα στη σοβαροφάνεια

Picture shows: Queen Elizabeth II (OLIVIA COLMAN) and Prince Charles (JOSH O CONNOR) NetFlix

Ήταν 15 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή όταν η 4η σεζόν του “The Crown” έγινε διαθέσιμη στο κοινό μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας του Netflix. Οι περισσότεροι fans ολοκλήρωσαν ήδη και τα 10 επεισόδια της ολοκαίνουργιας σεζόν, αναμένοντας καρτερικά την 5η και προτελευταία σεζόν της πιο βασιλικής σειράς. Παιδιά, μην είστε να ανυπόμονοι, θα υπάρξει και 6η σεζόν.

Η 4η σεζόν του “The Crown” έχει δράμα, ένταση, συγκρούσεις και μια Emma Corrin να τρέχει στα νοσοκομεία μετά το γύρισμα μιας δύσκολης σκηνής στην Ισπανία αλλά στα παρασκήνια η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί λοιπόν, μπροστά από τις κάμερες οι ηθοποιοί να ανταποκρίνονται στην σοβαρότητα που απαιτούν οι ρόλοι, όμως backstage φαίνεται να μην τα καταφέρνουν. «Πέφτει» γέλιο βασιλικών προδιαγραφών.

Η Olivia Colman ως Βασίλισσα Ελισάβετ II

Και εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ II aka Olivia Colman, λίγο πριν σκάσει στα γέλια. Η ηθοποιός κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να βγει σοβαρή, σε τέτοιον βαθμό που είναι εμφανές. Μα, επιτρέπονται τέτοιες φωτογραφίες ολόκληρη Βασίλισσα Ελισάβετ;

Η Margaret Thatcher και ο σεναριογράφος Peter Morgan σε στιγμές αδυναμίας

Οφείλουμε να πούμε ότι η Gillian Anderson αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις του ρόλου της ως «Σιδηρά Κυρία». Ομολογουμένως, ένας δύσκολος ρόλος. Κατάφερε να ενσαρκώσει τη δυναμικότητα και την πυγμή της Margaret Thatcher, την αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου και Πρωθυπουργού της χώρας. Η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε και τις δυο θέσεις.

Σε αυτήν την φωτογραφία πάντως, η Gillian Anderson φαίνεται να έχει αφήσει στην άκρη τις πολιτικές υποχρεώσεις και δεν μας θυμίζει σε τίποτα το αυστηρό προφίλ της Margaret Thatcher.

Επιτρέπονται οι selfies; Στο “The Crown” σίγουρα ναι

Μπορεί ένας από τους κανόνες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να απαγορεύει τις selfies, όμως δεν ισχύει και για τους ηθοποιούς που τους υποδύονται. Η Gillian Anderson ανέβασε την backstage φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και στο Twitter. «Η βασίλισσα των photobomb», έγραψε χιουμοριστικά η ηθοποιός για την Olivia Colman. Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ παράκουσε τον κανονισμό.

Σίγουρα, η παραγωγή του The Crown ξόδεψε χρόνο και χρήμα ώστε να πετύχει τo «αρχιτεκτονικό θαύμα», δηλαδή το ιδιαίτερο hairstyle της Margaret Thatcher που ήταν το σήμα κατατεθέν της. Πάντως, η Gillian Anderson φαίνεται να το διασκεδάζει. «Μια ωδή στις περούκες μου», έγραψε χιουμοριστικά η ηθοποιός.

«Νομίζω ότι γενικά, υπήρχαν δύο περούκες. Μία που αντιπροσώπευε το πρώτο μισό των επεισοδίων και μία που αντιπροσώπευε το δεύτερο μισό. Ενδιάμεσα υπήρχαν διπλές και τριπλές από αυτές», είχε αναφέρει η ηθοποιός, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Harper’s Bazaar.