ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

The Bachelor: Η τηλεθέαση της πρεμιέρας και το κράξιμο στο Twitter

Instagram.com/thebachelorgr

Το “The Bachelor” είναι το νέο φιλόδοξο reality show το οποίο έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου στον Alpha. Το concept μας ήταν γνωστό καθώς το “The Bachelor” προβάλλεται ήδη εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Στην ελληνική εκδοχή του ο Bachelor είναι ο Παναγιώτης Βασιλάκης, που είχαμε γνωρίσει μέσα από τη συμμετοχή του στο Nomads του ANT1. 20 γυναίκες διεκδικούν την προσοχή του και τον έρωτα με σκοπό τον γάμο. 1950 ακούει;

Το ελληνικό κοινό υποδέχτηκε το “The Bachelor” το βράδυ της Πέμπτης, αλλά πόσοι τελικά ήταν εκείνοι που το παρακολούθησαν; Το “The Bachelor” η προβολή του οποίου ξεκίνησε στις 22.00 αναμετρήθηκε για την πρώτη ώρα του με τις «8 Λέξεις» του ΣΚΑΪ και στη συνέχεια με το “Big Brother” του ίδιου σταθμού. Το γενικό σύνολο τηλεθέασης του “The Bachelor” άγγιξε το 16%. Στο δυναμικό κοινό ο μέσος όρος τηλεθέασης ανήλθε στο 19,6%. Σε τέταρτο η τηλεθέαση του “The Bachelor” άγγιξε το 23,4%.

Οι «8 Λέξεις» σημείωσαν 22% τηλεθέαση στο γενικό σύνολο. Στο δυναμικό κοινό, η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου άγγιξε το 16,1% κατά μέσο όρο. Το “Big Brother” από την άλλη εξακολουθεί να είναι πρώτο στη late night τηλεοπτική ζώνη. Το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 24,7% στο γενικό σύνολο και 26,7% στο δυναμικό κοινό.

Το Twitter έδειξε τα δόντια του στο “The Bachelor”

Και πάνω που οι χρήστες του Twitter είχαν αρχίσει να καταλαγιάζουν από τον χαμό που δημιουργήθηκε με την απαράδεκτη φράση του Αντώνη Αλεξανδρίδη στο “Big Brother” και ακολούθως με τη διακοπή του live streaming του «Μεγάλου Αδελφού» ήρθε το “The Bachelor” και τους ξαναφούντωσε.

Οι ίντριγκες, οι τσακωμοί που προμηνύονται ανάμεσα στις υποψήφιες «νύφες» για τον εργένη του παιχνιδιού, έριξαν κάποιο λάδι στη φωτιά. Βάλε και το υπερλούξ σκηνικό τόσο στον χώρο όσο και στις ενδυματολογικές επιλογές των παικτριών και του Παναγιώτη Βασιλάκη, που έκανε μπαμ ότι είναι το μόνο κοινό στοιχείο με το Αμερικανικό “The Bachelor”, πολύ θέλει ο μέσος χρήστης του Twitter να εκραγεί;

Οι επικρίσεις του κοινού της πλατφόρμας όπου σχολιάζεται κάθε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, αφορούσαν πολλά. Κυριότερα την αξιοπρέπεια των παικτριών, που σύμφωνα με το Twitter χάθηκε στον δρόμο για τη δημοσιότητα. Γενικότερα λόγος έγινε για την υποβάθμιση της γυναίκας που ανταγωνίζεται άλλες γυναίκες για να εξασφαλίσει την αποδοχή ενός άνδρα σε μια εποχή όπου οι γυναίκες πασχίζουν να πετύχουν τον αυτοπροσδιορισμο τους, τον σεβασμό της αυτοδιάθεσης και της αυτονομίας τους.

Τα πιο χαρακτηριστικά tweets

 

 

 

 

 

 

 

Και η αστεία πλευρά των πραγμάτων

Βεβαίως στο Twitter έκαναν την εμφάνισή τους και άλλα σχόλια, λιγότερο επικριτικά και περισσότερο χιουμοριστικά με πολλές αναφορές στην αγαπημένη μας ελληνική pop κουλτούρα.