CELEBRITIES

Σία Κοσιώνη: Η δημόσια τοποθέτηση στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ για το περιστατικό στο “Big Brother”

Instagram.com/siakossioni

Το “Big Brother” έδειξε το αληθινά επικίνδυνο πρόσωπό του πριν από λίγες ημέρες, τότε που ο Αντώνης Αλεξανδρίδης έκανε το διαβόητο σχόλιο του περί βιασμού. Η αντικειμενοποίηση της γυναίκας και η κουλτούρα του βιασμού είναι θέματα που η σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να εξαλείψει και τοποθετήσεις σαν αυτές από νεαρούς άνδρες, τα φέρνουν στο προσκήνιο. Η παραγωγή του “Big Brother” απέκλεισε τον διαγωνιζόμενο, ενώ στο επεισόδιο της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης ήταν ήδη «απών» από τα πλάνα. Ταυτόχρονα ένα μήνυμα περνούσε στο κάτω μέρος της οθόνης ενημερώνοντας το κοινο για τον αποκλεισμό του. Νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, που προβάλει το “Big Brother”, η Σία Κοσιώνη είχε επίσης σχολιάσει το περιστατικό.

Ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση αποδίδοντας το γεγονός ότι αυτή η άποψη ακούστηκε στο Live Streaming του reality show, σε ανθρώπινο λάθος ενός εργαζομένου του. Η απουσία συγγνώμης, έριξε μάλλον κι άλλο λάδι στη φωτιά. Εξάλλου όσοι αντέδρασαν στην ανεκδιήγητη αυτή ατάκα θεωρούσαν ότι το λάθος βαραίνει τον σταθμό που επέλεξε αυτό το πρόγραμμα με τον συγκεκριμένο (και άλλους) διαγωνιζόμενο που είχε εξαρχής εκφράσει ομοφοβικές και χοντροφοβικές απόψεις. Η Σία Κοσιώνη προλόγισε το θέμα της ανακοίνωσης, εκφράζοντας την δική της απερίφραστη καταδίκη για τις απόψεις του Αντώνη Αλεξανδρίδη.

«Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να περιγράψω το σοκ και την αποστροφή που μου προκάλεσε το χυδαιότατο αυτό σχόλιο στο live streaming του Big Brother, δεν έπαιξε στην τηλεόρασή μας αυτό. Είναι περιττό να πω ότι μιλώντας ως γυναίκα, αλλά και ως γυναίκα που μεγαλώνω ένα αγόρι ότι οι γυναίκες προφανώς και δεν είναι αντικείμενα και προφανώς δεν είναι έρμαια στις ορέξεις κανενός», είπε η Σία Κοσιώνη. Σε αυτό το σημείο να σου θυμίσω ότι η Σία Κοσιώνη έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Δήμο από τον γάμο της με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

«Ως εκ τούτου τέτοιου είδους αντιλήψεις προσβάλλουν και τις γυναίκες, αλλά και κάθε σκεπτόμενο άντρα. Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά πρέπει να τα βλέπεις κατάματα, ειδικά όταν είσαι ο ΣΚΑΪ», συμπλήρωσε η anchorwoman του σταθμού, δίνοντας το λόγο στον διευθυντή του ΣΚΑΪ 100,3 Βασίλη Χιώτη.

Εκείνος επανέλαβε τη θέση του σταθμού, τονίζοντας ότι το περιστατικό δεν έπαιξε στον «αέρα» του σταθμού και επανερχόμενος στο θέμα των κανόνων που αυστηροποιούνται σε ό,τι αφορά το Live Streaming του Big Brother.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (livestreaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλος μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά».

Γύρισε ο κόσμος την πλάτη του στο Big Brother;

Θα περίμενε κανείς ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και το hashtag #cancelbigbrother, που κατέλαβε τα social media, ελάχιστοι θα συνονίζονταν το βράδυ της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου στον σταθμό για να το παρακολουθήσουν. Ωστόσο, το reality show του ΣΚΑΪ, μετά το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε και η Σία Κοσιώνη, το βράδυ της Δευτέρας συγκέντρωσε ποσοστό τηλεθέασης 23.1% στο γενικό σύνολο και 23.9% στο δυναμικό κοινό. Τίποτα δεν άλλαξε, όλα βαίνουν καλώς για το “Big Brother”. Εσύ κρατάς το τηλεκοντρόλ στο χέρι σου, δική σου η απόφαση για το μέλλον.