ΣΠΙΤΙ

Θαμπός καθρέφτης; Ο φυσικός τρόπος να τον καθαρίσεις βρίσκεται στη σαλάτα σου

Unsplash

Μεγαλώνουν τον χώρο και δίνουν βάθος στο δωμάτιο. Ένας καθρέφτης -στη σωστή θέση- είναι πάντοτε μία χρήσιμη προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Με το καθάρισμα τι γίνεται όμως; Πρώτα από όλα να μοιραστούμε μαζί σου ένα κόλπο που ισχύει και για τα τζάμια. Ποτέ μην τα καθαρίζεις όταν πέφτει επάνω τους το φυσικό φως. Ο ήλιος είναι αμείλικτος κριτής και όλα τα μεγαλοποιεί. Καθάρισμα το απόγευμα για να μην καταλήξεις να τρίβεις με τις ώρες χωρίς αποτέλεσμα.

Περνάμε στους θαμπούς καθρέφτες που συνήθως είναι αυτοί που έχεις βρει σε κάποιο παλαιοπωλείο ή έχουν έρθει από το πατρικό της οικογένειας και αποτελούν κειμήλιο.

Τι θα χρειαστείς

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λευκό ξύδι. Πηγαίνεις στην κουζίνα σου φτιάχνεις μία σαλάτα μαρούλι-λάχανο-καρότο βάζεις λάδι και ξύδι και στη συνέχεια ασχολείσαι με το καθάρισμα του καθρέφτη. Σε δύο λεπτά θα τρως.

Θα χρειαστεί σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ να ανακατέψεις 1/4 φλ. λευκό ξίδι με 1/4 φλ. νερό. Αν δε θέλεις να υπερισχύει η μυρωδιά του ξυδιού στο σπίτι σου μπορείς να προσθέσεις και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Το πορτοκάλι είναι ιδανική επιλογή.

Ανακατεύεις καλά και ψεκάζεις τον καθρέφτη. Με ένα βαμβακερό πανί ή με μία εφημερίδα τρίβεις καλά και ο καθρέφτης σου είναι σαν καινούργιος. Με το ίδιο μείγμα μπορείς να καθαρίσεις και τα τζάμια σε πόρτες και παράθυρα.

Το πιο συνηθισμένο λάθος στο καθάρισμα

Το βασικό σου σφάλμα είναι η κίνηση με την οποία καθαρίζεις τον καθρέφτη. Η κυκλική κίνηση, στην πραγματικότητα επαναφέρει τη σκόνη και τα σκουπιδάκια από το πανί, στην επιφάνεια του καθρέφτη, αφήνοντας αυτές τις ραβδώσεις που βλέπεις. Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, κούνα το χέρι σου σε μικρά “S” από πάνω προς τα κάτω, ενώ φρόντισε να αλλάξεις και το πανί, το χαρτί κουζίνας ή το κομμάτια υφάσματος που χρησιμοποιείς.