LIFE

Ταξί Θεσσαλονίκης VS Αθήνας

Να φταίει ότι καθόμαστε κοντά στο contra.gr, ότι έχουμε ουκ ολίγες φορές ασχοληθεί με αθλητές; Δε ξέρουμε. Αλλά ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλαμε να γράψουμε γυρνώντας από Θεσσαλονίκη, ήταν για τον αγώνα ταξιτζήδων Θεσσαλονίκης - Αθήνας και στο τέλος να ανακηρύξουμε τον νικητή. Πάρε θέση, ποπ κορν και παρακολούθησε.

Πρώτο ημίχρονο

Η πρώτη επαφή με τα ταξί της Θεσσαλονίκης έγινε μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο. Εκεί σκεφτόμασταν αν αξίζει να πάρουμε ένα και να φτάσουμε σφαίρα στα δωμάτια μας, ή να πάρουμε λεωφορείο.

Ρωτήσαμε έναν οδηγό σε αυτά τα μπλε αυτοκίνητα και μας είπε με πολλή ευγένεια, ότι η διαδρομή θα κόστιζε περίπου 25 ευρώ. Εκεί μπήκε το πρώτο γκολ για την Θεσσαλονικιώτικη ομάδα. Στην Αθήνα πολύ πιθανό να μας έλεγαν “μπες και βλέπουμε”, “δε ξέρω”, “ανάλογα”. Πήραμε λεωφορείο, λοιπόν.

Η επόμενη φάση διαδραματίστηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί σταματήσαμε το πρώτο που βρήκαμε – διαθεσιμότητα τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη ίδια επίπεδα – και πήγαμε προς το ξενοδοχείο.

Το πρώτο γκολ της πρωτεύουσας μπήκε σε εκείνο το λεπτό, που ο Θεσσαλονικιός ο ταξιτζής άρχισε να κάνει σφήνες που όμοιες τους βλέπεις μόνο στα συγκρουόμενα.

Αντίστοιχες φάσεις διαδραματίστηκαν και στην συνέχεια του αγώνα, με εμένα να γλιτώνω μικρά εγκεφαλικά στο παρά πέντε και τη Δέσποινα να κοιτάει χαλαρή δεξιά και αριστερά, να δει που είναι τα σωστά τα τρίγωνα.

Σκορ στο 25′: 1-1

O αγώνας συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το παιχνίδι συνεχίστηκε αφήνοντας την εντύπωση ότι τελικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές απόδοσης.

Δεύτερο ημίχρονο

 

Ωστόσο, η Θεσσαλονικιώτη ομάδα, επανήρθε στο τερρέν, με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση για νίκη. Οι οδηγοί που μας συνόδευσαν στις βόλτες μας, έπαιρναν το ρόλο του ταξιδιωτικού οδηγού, δε μας έκαναν στιγμή να αναρωτηθούμε μήπως μας κλέβουν λίγο κάνοντας τσάμπα γύρους και έπιαναν ωραιότατες συζητήσεις. Από πολιτική, μέχρι μπουγάτσες.

Όλοι τους είχαν να διηγηθούν κάτι για την Αθήνα. Οι Αθηναίοι έχουν να πουν όλοι κάτι για τη Θεσσαλονίκη; Όχι! Αμφισβητούμενη φάση, όμως το γκολ μπήκε για τα μπλε ταξί.

Σκορ στο 55′: 2-1

Mε φόρα η ομάδα του Λευκού Πύργου, συνέχισε να κλέβει τις εντυπώσεις, αυτή τη φορά για τις μουσικές της επιλογές. Εντάξει, εννοείται ότι ακούστηκε ελάχιστο λαϊκό, αλλά στα μπλε ταξί η μουσική είναι κυρίως διακριτική, σε αντίθεση με την πρωτεύουσα όπου παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο πολλές φορές προκαλώντας πονοκέφαλο.

Τεράστια εντύπωση έκανε ο οδηγός που είχε επιλέξει σταθμό να παίζει Μάλαμα (λούπα). Ποιοτικό γκολ και το 3-1 ήταν γεγονός.

Η ομάδα της πρωτεύουσας, εμφανώς ταλαιπωρημένη από το κυκλοφοριακό πρόβλημα και με έλλειψη φρεσκάδας, δεν έχει δύναμη να ξεπεράσει τους πιο χαλλλαρούς οδηγούς της Θεσσαλονίκης. Η διαφορά στο σκορ είναι μεγάλη.

Και γίνεται μεγαλύτερη στις καθυστερήσεις. Στο 91′, τα ταξί της συμπρωτεύουσας βάζουν το 4ο γκολ ενάντια στα ταξί της πρωτεύουσας, αυτή τη φορά για τις τιμές τους. Ενώ γενικά σε όλο τον αγώνα, δεν είχε διαπιστωθεί καμία μεγάλη διαφορά στη χρέωση, στο ταξίδι μας προς το αεροδρόμιο, βρέθηκε οδηγός – υπέροχος – μια ιστορία μόνος του – ονειρεμένος, ο οποίος μας πήρε ελάχιστα χρήματα χωρίς να το ζητήσουμε.

Τον είχαμε προτιμήσει σε μια άλλη μας διαδρομή, μας είχε δώσει την κάρτα του και μόνο που δε μας έδωσε μπουκέτο λουλούδια για το “ευχαριστώ” που τον προτιμήσαμε και το καλό ταξίδι.

Τελικό σκορ: 4-1

ΜVP: Γιώργος. Ο Ένας, ο Μοναδικός.