ΓΕΥΣΗ

Τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά αλά Στέλιος Παρλιάρος

Stelios Parliaros

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας προτείνει την πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη συνταγή. Με αυτά τα μπισκοτάκια μπαχαρικών που μπορείτε να φτιάξετε και με τη βοήθεια των παιδιών, θα μοσχομυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα.

Ο σπουδαίος, Έλληνας pastry chef Στέλιος Παρλιάρος, κάθε εβδομάδα του Δεκέμβρη, θα μοιράζεται με το κοινό του LadyLike τις συνταγές του για τα πιο ξεχωριστά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτές τις γιορτές.

Αυτή τη φορά ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά, αλά Στέλιος Παρλιάρος.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά αλά Στέλιος Παρλιάρος

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 τεμ. αυγό
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι χοντρό

Για τη διακόσμηση (επιλέγουμε από τα ακόλουθα)

  • άχνη ζάχαρη, αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν) ή ζαχαρόπαστα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4 χλστ. Με διάφορα κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα κόβουμε μπισκότα και τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Εναλλακτικά, τα καλύπτουμε με αμυγδαλόπαστα ή ζαχαρόπαστα, τις οποίες ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε στα ίδια σχήματα με τα μπισκότα. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξουμε ένα νερόγλασο ανακατεύοντας μπόλικη άχνη ζάχαρη με ελάχιστο νερό, μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο γλάσο, με το οποίο αλείφουμε τα μπισκότα.

Ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Jean-Marie Hoffmann ενώνουν τις δυνάμεις τους

Κι αν η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι το φετίχ σου ή το επόμενο χόμπι σου, κάνε δώρο στον εαυτό σου το ελληνογαλλικό βιβλίο «Μαζί | Ensemble» του Στέλιου Παρλιάρου και του chef της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Jean-Marie Hoffmann, που περιλαμβάνει 60 συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα. Έξτρα κίνητρο: τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.