ΣΠΙΤΙ

Τα φρούτα και τα λαχανικά που αντέχουν στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μήνα

Unsplash

Ας είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Πριν από την καραντίνα και την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, εξαιτίας του κορονοϊού, πετάγαμε ατελείωτες ποσότητες φρούτων και λαχανικών στα σκουπίδια. Εγώ είμαι σίγουρα μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Μήλα που άφησες στον πάγκο και χάλασαν πολύ γρήγορα, πατάτες που ακούμπησες στο πάτωμα (μέσα στη σακούλα) και πόσα άλλα αγαθά που πήγαν στο καλάθι των αχρήστων, επειδή νόμιζες ότι δεν μπαίνουν στο ψυγείο. Τώρα όμως που πρέπει να γίνουμε περισσότερο προνοητικοί και να μην πετάμε φαγητό χωρίς σοβαρό λόγο, θα γίνουμε και εξπέρ στα μυστικά της κουζίνας.

Δες λοιπόν ποια φρούτα και λαχανικά αντέχουν από 1 έως και 3 μήνες στη συντήρηση του ψυγείου, κάνε τις σωστές επιλογές όταν ψωνίζεις και δεν θα χρειαστεί να πάνε τόσα φρούτα και λαχανικά χαμένα.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω αυτό το χωρατό. Το νόστιμο φρούτο που προσφέρει άπειρα οφέλη στην υγεία σου και αντέχει 1-2 μήνες στο ψυγείο. «Να θυμάσαι όμως ότι δεν πρέπει να μπαίνει στο ίδιο ράφι με τα άλλα φρούτα, γιατί περιέχει το αέριο αιθυλένιο που κάνει τα υπόλοιπα να ωριμάζουν πιο γρήγορα», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Πορτοκάλια

Δεν γίνεται να λείπει από την καθημερινότητά σου η υψηλότερη πηγή βιταμίνης C, τώρα που την έχεις περισσότερη ανάγκη. Τα πορτοκάλια διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 εβδομάδες.

Πατάτες

Αν και σε θερμοκρασία δωματίου, αντέχουν μόλις 2 εβδομάδες, μπορείς να τις βάλεις στο ψυγείο και να τις καταναλώσεις μετά από 2-3 μήνες.

Κρεμμύδια

Το λαχανικό που καταναλώνεται με διάφορους τρόπους και γίνεται το βασικό συστατικό στη μαγειρική σου. Αντέχει μέχρι και δύο μήνες μέσα στο ψυγείο. Υπάρχει όμως και ένα πιο πρακτικό κόλπο που μπορείς να κάνεις. Αντί να πετάξεις τα κομμένα κρεμμύδια, βάλτα σε ένα σακουλάκι ψυγείου για να το ξαναχρησιμοποιήσεις.

Λεμόνια

Το φρούτο πασπαρτού. Στη μαγειρική, σε φαγητό, σε γλυκά, ακόμα και σε στυμμένο χυμό. Και διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα.