ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο προσωπικός chef της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκε την αγαπημένη της πασχαλινή συνταγή για μπισκότα

AP Photo/Frank Augstein

Τις ημέρες του Πάσχα το μενού διαμορφώνεται ανάλογα. Μπαίνουν κάποια αυγά κόκκινα, κάποια τσουρέκια και κάποια μπισκότα. Για αυτά τα τελευταία έχουμε λίγη βοήθεια από τον προσωπικό chef της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ετοιμάζει ”Spiced Easter Biscuits” και το βίντεο με τις οδηγίες ανεβαίνει στο Instagram της βασίλισσας Ελισάβετ.

Θα τα φτιάξεις και θα συνοδεύεις με αυτά το απογευματινό σου τσάι. Ίδια εικόνα σε Παγκράτι και Windsor.

Για τη βάση του μπισκότου:

350 γρ. απλό αλεύρι

5 γρ. μαγειρική σόδα

10 γρ. τζίντζερ

5 γρ. κανέλα

125 γρ. ανάλατο βούτυρο

175 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό

Για το γλάσο:

2 ασπράδια αυγού

600 γρ. ζάχαρη άχνη

Χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας

Διαδικασία

Για το μπισκότο:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο

Προσθέτουμε τη ζάχαρη

Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι

Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη

Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm

Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά

Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

Για το γλάσο:

Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα

Με κορνέ, καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα