CELEBRITIES

Τα 6 αγαπημένα αντικείμενα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μία σπάνια φωτογραφία του καθιστικού της

Pool via AP Richard Pohle

Έχουν και οι βασιλείς τα αγαπημένα τους μικροαντικείμενα. Αυτά που δεν αλλάζουν ποτέ θέση στο σπίτι και που συνήθως μένουν μακριά από το αδιάκριτο βλέμμα των υπόλοιπων κατοίκων του παλατιού. Αυτά που τους βοηθούν να συγκεντρώνονται, όταν δουλεύουν σπίτι. Και τη σημερινή εποχή η δουλειά από το σπίτι είναι η μόνη που τους επιτρέπεται να κάνουν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Έτσι και η βασίλισσα Ελισάβετ. Η 93χρονη μονάρχης της Αγγλίας θέλει να έχει ορισμένα αντικείμενα γύρω της όταν δουλεύει στο ιδιωτικό της καθιστικό στο κάστρο του Windsor. Και μόλις αποκαλύφθηκαν σε μία φωτογραφία.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το παλάτι του Buckingham στα social media της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ στο ιδιωτικό της καθιστικό στο Windsor να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της χώρας, Boris Johnson. Λέγεται ότι η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα για να καθησυχάσει το κοινό για την υγεία της βασίλισσας μετά την είδηση πώς ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το δωμάτιο αυτό είναι εκείνο που η βασίλισσα Ελισάβετ περνά τον περισσότερο χρόνο της όταν βρίσκεται στο κάστρο του Windsor ενώ είναι συνήθως κλειστό για το κοινό, που το επισκέπτεται. Οι φωτογραφίες του χώρου που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες. Η πιο γνωστή από αυτές ήταν μία που είχε τραβήξει η Annie Leibovitz το 2016 για το Vanity Fair. Σε αυτήν, η Ελισάβετ μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο κάθονταν στον τριθέσιο καναπέ του καθιστικού.

Η νέα όμως φωτογραφία προσφέρει μία ματιά στα πιο ιδιωτικά σημεία του δωματίου και πιο συγκεκριμένα στο σεκρετέρ της βασίλισσας, εκεί όπου βρίσκεται το ’70s αισθητικής μπεζ τηλέφωνό της.

Η Daily Mail έφτιαξε έναν κατάλογο των 6 αγαπημένων της αντικειμένων τα οποία μπορείς να παρατηρήσεις στην φωτογραφία της.

Σκυλιά κόργκι

Η αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ για τα κόργκι της είναι γνωστή. Η φωτογραφία δείχνει πόσο θέλει να τα σκέφτεται ακόμα και δουλεύοντας στο σεκρετέρ της. Τρία κόργκι συνολικά κοσμούν το γραφείο της, ένα μεγαλύτερο φτιαγμένο από πορσελάνη και δύο μικρότερα από ασήμι που στέκονται σε μία μεγάλη βάση. Η βάση φέρει και πλακέτα πράγμα που σημαίνει ότι η Ελισάβετ μάλλον τα έχει λάβει ως δώρο.

Η φιγούρα ενός μέλους της βασιλικής φρουράς

Στην πάνω δεξιά γωνία του γραφείου της, στέκει η φιγούρα ενός μέλους της βασιλικής φρουράς, με όλη του την εξάρτηση. Η ιστορία πίσω από αυτό δεν είναι γνωστή, όμως θεωρείται ένα από τα αγαπημένα της βασίλισσας καθώς βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και πέντε χρόνια.

Φιγούρα στρατιώτη

Δίπλα ακριβώς από τον φρουρό βρίσκεται η φιγούρα ενός Βρετανού στρατιώτη, σε μικρότερο μέγεθος. Ο στρατιώτης στέκεται σε μια βάση που στηρίζει τη θεωρία ότι δόθηκε στη βασίλισσα σαν αναμνηστικό δώρο ή βραβείο. Κι αυτό βρίσκεται στην ίδια θέση τα τελευταία πέντε χρόνια.

Χρυσό ή επιχρυσωμένο ρολόι

Πάνω στο τζάκι που διακρίνεται στο βάθος βρίσκεται ένα μεγάλο ρολόι με λατινικούς αριθμούς στη θέση των ωρών. Το ρολόι είναι ένα δείγμα της τεράστιας αγάπης που έχει η βασίλισσα Ελισάβετ γι’ αυτά. Η συλλογή της είναι τεράστια και περιλαμβάνει τουλάχιστον 800 ρολόγια. Τα 70 από αυτά βρίσκονται στο κάστρο του Windsor.

Έφιππη φιγούρα της πριγκίπισσας Ελισάβετ του York

Εκτός από τα κόργκι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ένα ακόμα πάθος. Τα άλογα. Στο τζάκι της βρίσκονται δύο. Ένα άλογο που στέκεται στα πίσω του πόδια αλλά και μία φιγούρα με ένα άλογο κι έναν ιππέα. Το δεύτερο έχει μεγαλύτερη προσωπική αξία. Απεικονίζει την πριγκίπισσα Ελισάβετ του York και φτιάχτηκε το 1937.

Πιάτο και μπολ σε σχήμα λαχανόφυλλων Wedgwood

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια είναι γνωστό ότι ανταλλάσσει περίεργα και αστεία δώρα τα Χριστούγεννα. Αυτό μάλλον είναι ένα από αυτά. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι το παρατσούκλι του πρίγκιπα Φίλιππου για την βασίλισσα Ελισάβετ είναι «Λάχανο». Το συγκεκριμένο θεωρείται ένα σπάνιο μπολ και πιάτο της εταιρείας Wedgwood.