WATCHLIST

Sustainable Stories: Ο Γιώργος Καράβας παρουσιάζει μοναδικές ιστορίες βιωσιμότητας «πράσινων» ελληνικών εταιρειών

Πολύς λόγος γίνεται για το sustainability τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το λεξικό του Oxford College, ο όρος σημαίνει η ιδιότητα του να είσαι περιβαλλοντικά βιώσιμος, δηλαδή τον βαθμό κατά τον οποίο μία διαδικασία ή μία επιχείριση είναι ικανή να συντηρηθεί ή να συνεχιστεί αποφεύγοντας την μακροχρόνια εξάντληση των φυσικών πόρων. Όπως καταλαβαίνεις, ζώντας σε μία εποχή όπου η κλιματική κρίση έχει «χτυπήσει κόκκινο», όσα περισσότερα μαθαίνουμε για το sustainability και την πρόσπάθεια των λεγόμενων «πράσινων» επιχειρήσεων να επιβιώσουν χωρίς να ζημειώνουν το σπίτι όλων μας, τον πλανήτη, είναι σημαντική. Αυτή την προσπάθεια προβάλλει η νέα, διαδικτυακή εκπομπή Sustainable Stories powered by glo. Ο Γιώργος Καράβας αναλαμβάνει να μας «ξεναγήσει» σε ένα «πράσινο», επιχειρηματικό σύμπαν που βρίσκεται εδώ, στην Ελλάδα.

Μπορεί ο Γιώργος Καράβας να σου συστήθηκε ως coach και ως κριτής του GNTM, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως μοντέλο, ωστόσο, τώρα τον βλέπεις σε κάτι τελείως διαφορετικό να αναδεικνύει όχι μόνο μία πλευρά της Ελλάδας, λιγότερο προβεβλημένη ως τώρα, αυτή των ευφάνταστων επιχειρήσεων που λειτουργούν με οικολογική συνείδηση, αλλά και μία δική του διαφορετική πλευρά. Ο Γιώργος Καράβας επανασυστήνεται μέσα από τα mini documentaries, Sustainable Stories και μαζί με τις επιχειρήσεις που παρουσιάζει σε αυτήν, μας συστήνει με έναν προσιτό τρόπο τη βιωσιμότητα.

Ο Γιώργος και το glo, παρουσιάζουν μοναδικές ιστορίες βιωσιμότητας που βρίσκονται πίσω από επιτυχημένες, «πράσινες», ελληνικές εταιρείες. Ταυτόχρονα σού δείχνουν πώς μπορείς κι εσύ να κάνεις το sustainability μέρος της καθημερινότητάς σου γιατί τελικά αυτό είναι και το ζητούμενο για μία ουσιαστική αλλαγή που να αφορά τον πλανήτη

Μπορεί να έχουν διαφορετικό αντικείμενο, αλλά όλες συνδέονται με κάτι κοινό, έχουν θέσει ως προτεραιότητα στη λειτουργία τους τη βιωσιμότητα και τη συμμετοχή τους στην κυκλική οικονομία. Έχουν θέσει στόχο να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος στον πλανήτη μας. Επιχειρήσεις που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι η «πράσινη» επιχειρηματικότητα υπάρχει και θριαμβεύει κι ότι η ζωή με οικολογική συνείδηση είναι εφικτή, αρκεί να έχεις τη διάθεση να προσπαθήσεις να τη ζήσεις.

Τις επιτυχημένες αυτές νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις μπορείς να τις γνωρίσεις μέσα από το κανάλι του glo στο YouTube, όπου φιλοξενείται η σειρά των μίνι ντοκιμαντέρ Sustainable Stories. Το glo άλλωστε είναι παγκόσμια πρωτοπόρο στον τομέα της βιωσιμότητας. Από το 2020 δημιούργησε και υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών, ενώ συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία Race to Zero, της οποίας ηγείται ο Οργανισμος Ηνωμένων Εθνών, και έχει δεσμευτεί έτσι για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Πώς μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή τα ρούχα σου; Πώς μπορεί να μοιάζει ένα σπίτι με έπιπλα από χαρτόνι; Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί το παλιό σου κινητό που κρατάς στο συρτάρι ως ενθύμιο της νεότητάς σου; Πόσα ξέρεις τελικά για την ανακύκλωση; Ο Γιώργος Καράβας και το glo επισκέπτονται ελληνικές επιχειρήσεις που κάνουν το μέλλον πιο πράσινο και δίνουν απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω απορίες κι ακόμα περισσότερες.

Ο Γιώργος Καράβας στη Fabric Republic.
Ο Γιώργος Καράβας στη Fabric Republic.

 

Στα αυτοτελή επεισόδια που είναι ήδη διαθέσιμα για προβολή στο YouTube, ο Γιώργος Καράβας μάς ξεναγεί μεταξύ άλλων στη Fabric Republic, που του αποκαλύπτει τις χρήσεις που μπορούν να έχουν τα παλιά μας ρούχα αλλά και στην Papercuts, που παράγει ανακυκλώσιμα έπιπλα και αντικείμενα οικιακής χρήσης από χαρτόνι υψηλής αντοχής και την Pandas, που έχει δημιουργήσει ειδικά ATM όπου μπορεί κανείς να πουλήσει το παλιό του Smartphone.

Στην Papercuts.
Στην Papercuts.
Γιώργος Καράβας Sustainable Stories Με τον Φάνη Κουτουβέλη, ιδρυτή της Pandas.
Με τον Φάνη Κουτουβέλη, ιδρυτή της Pandas.

Μία νέα ιστορία επιχειρηματικής βιωσιμότητας ανεβαίνει κάθε εβδομάδα. Συντονίσου στα κανάλια του glo και δες όλα τα επεισόδια του Sustainable Stories.