ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Survivor: Πώς γυρίζονται οι σκηνές; Υπάρχουν έτοιμα σετ; Το Πρωινό δίνει απαντήσεις

Instagram.com/survivorgreece

Πόσες φορές έχει τύχει να παρακολουθήσεις Survivor και να πετύχεις διάφορα πλάνα μεταξύ των παικτών, που αυτόματα σου δημιουργούν την εξής απορία: «Μα πού ακριβώς τους εντόπισε η κάμερα εκεί που πήγαν;». Η απάντηση στην παραπάνω εσωτερική σου απορία, αλλά και σε άλλα παρόμοια ερωτηματικά που ξεπηδούν μέσα από το συννεφάκι σκέψης (για παράδειγμα, «πώς μπορεί να γυρίζεται μία σκηνή του ριάλιτι επιβίωσης;»), απαντώνται παρακάτω.

Μία τέτοια, πρόσφατη σκηνή, στάθηκε αφορμή ώστε να δοθούν διαφωτιστικές απαντήσεις από τον δημοσιογράφο Νίκο Παρτσώλη στην εκπομπή Το Πρωινό. Πιο συγκεκριμένα, η ψιθυριστή συζήτηση μεταξύ της Κάτιας Ταραμπάνκο με του Τάκη Καραγκούνια σε ένα απόμερο σημείο της παραλίας του Άγιου Δομίνικο και η οποία εντοπίστηκε από την κάμερα του Survivor (μέσα από τις τροπικές πρασινάδες), έγινε θέμα συζήτησης στο Twitter που έμεινε να απορεί.

Είναι έτοιμα τα σετ στο Survivor;

Άξιο απορίας ήταν, λοιπόν, πώς στο καλό η κάμερα του ριάλιτι επιβίωσης, «ξετρύπωσε» τους 2 παίκτες που απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους ώστε να μιλήσουν ιδιωτικά.

Σε αυτό το σημείο, σε διαβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχουν ραντάρ εντοπισμού. Σε διαβεβαιώνουμε, επίσης, πως η έννοια της ιδιωτικότητας αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που ξέρεις. Το «παρών» σε τέτοιες «κρυφές» κουβέντες, δίνουν παραπάνω από 10-15 ανθρώπους. Ναι, ναι. Καλά διάβασες.

«Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, θα δούμε ότι οι 2 τους όσο κάθονται και μιλάνε, γύρω τους βρίσκονται 15 άνθρωποι», ανέφερε στην αρχή ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας πως η φωτογραφία που αντικρίζεις μπροστά σου, είναι προϊόν photoshop. Ουσιαστικά αποτελεί μία απεικόνιση του τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κάμερες, όταν προβάλλονται τέτοιου είδους σκηνικά.

«Θα πάτε να καθίσετε εκεί»

«Είναι η πρώτη κάμερα, ο άνθρωπος που κρατάει το μικρόφωνο, οι δημοσιογράφοι. Είναι, δηλαδή, ένα σετ έτοιμο που τους λένε «θα πάτε να καθίσετε εκεί», πρόσθεσε ο ίδιος κι όπως καταλαβαίνεις, πίσω από τέτοιες «τυχαίες» σκηνές, κρύβεται ένα ολόκληρο συνεργείο. «Η πρώτη κάμερα, λοιπόν, που είναι ακριβώς μπροστά τους και πάνω τους είναι ένα μικρόφωνο – οπότε ξέρουν πολύ καλά τι λένε – καταγράφει το πλάνο που βλέπουμε κάτω. Η άλλη κάμερα, καταγράφει το δεύτερο πλάνο», εξήγησε στη συνέχεια ο Νίκος Παρτσώλης που διαλεύκανε το τοπίο για όλους τους τηλεθεατές και τους χρήστες του Twitter.