ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Survivor: Παίκτρια της Τουρκίας τραγούδησε Δέσποινα Βανδή και «άναψε φωτιές»

Instagram.com/survivorturkiye

Το πάρτι της ένωσης του Survivor, που ουσιαστικά σηματοδότησε την ένωση – τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων παικτών αντίστοιχα- σε μία κοινή παραλία, ήταν σίγουρα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Οι παίκτες και των δυο χωρών, εκτός από την περιποίηση του εαυτού τους μετά από τρεις μήνες, την απόλαυση ενός πλουσιοπάροχου γεύματος και τον χορό υπό τους ξέφρενους ρυθμούς του Jason Derulo, συμμετείχαν και σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού. Μάλιστα, ο παίκτης που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, εξασφάλισε την παρουσία του στο πάρτι ένωσης της επόμενης χρονιάς.

Και ενώ το ρεπερτόριο των Ελλήνων παικτών αποτελούνταν από ασφαλείς επιλογές τραγουδιών, με ελληνικούς ή αγγλικούς στίχους, μία παίκτρια της τουρκικής πλευράς έκανε την εξαίρεση. Η ίδια αποφάσισε να ερμηνεύσει ελληνικό τραγούδι και συγκεκριμένα το «Ανάβεις φωτιές» της Δέσποινας Βανδή. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το είπε άψογα και όπως λέει και ο Γιώργος Λιανός «το Survivor είναι το παιχνίδι των ανατροπών».

Στο Survivor της Τουρκίας έγινε χαμός με το «Ανάβεις φωτιές» της Δέσποινας Βανδή

Η αλήθεια είναι πως σε πολλές περιπτώσεις, η μουσική της Ελλάδας και της Τουρκίας μοιάζει αρκετά στο άκουσμα. Και το «Ανάβεις φωτιές» της Δέσποινας Βανδή ταίριαξε γάντι στην περίσταση, που πλέον έχει γίνει γνωστό στην Τουρκία. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε το όνομα της παίκτριας, η ερμηνεία της ήταν εξαιρετική. Φαντάζομαι, επίσης, πως μια μετάφραση των στίχων θα έγινε από την τουρκική παραγωγή.

Η συγκεκριμένη ερμηνεία της Τουρκάλας παίκτριας – που δεν έχασε ούτε μισό στίχο – δεν εντυπωσίασε μόνο εμάς, αλλά και την αρχική ερμηνεύτρια του τραγουδιού, Δέσποινα Βανδή. Η τραγουδίστρια δεν έχασε ευκαιρία και κοινοποίησε το εν λόγω στιγμιότυπο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Και στο τουρκικό Survivor τραγουδούν Δέσποινα Βανδή. Δόξα!» έγραψε στην περιγραφή του βίντεο η Δέσποινα Βανδή, που το τραγούδι της τιμήθηκε δεόντως από την τουρκική πλευρά.