ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Survivor: Ο λόγος που η Παρασκευή παρακαλούσε να την ψηφίσουν και δεν αποχωρούσε οικειοθελώς

Instagram.com/survivorgreece

Το επεισόδιο του Survivor που προβλήθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου περιλάμβανε μία αποκάλυψη από τον Γιώργο Κατσαούνη που τον έφερε αντιμέτωπο με ολόκληρη την ομάδα των Μαχητών.

Ο Γιώργος Κατσαούνης αποκάλυψε πώς οι Μαχητές «έστησαν» τον δεύτερο αγώνα ασυλίας της εβδομάδας προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν την Παρασκευή Σταματοπούλου προς αποχώρηση. Η Παρασκευή ήταν εκείνη που τους το ζήτησε ως έναν τρόπο διεξόδου από το Survivor, οι συνθήκες του οποίου την είχαν δυσκολέψει πολύ.

Η Παρασκευή τελικά αποχώρησε, αφού τέθηκε υποψήφια στην ψηφοφορία του κοινού, και ο Γιώργος Κατσαούνης έμεινε να δέχεται τα «πυρά» της ομάδας του στο Survivor. Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε από εκείνους για «εσχάτη προδοσία», ενώ ο Σπύρος Μαρτίκας έβγαλε έναν πύρινο λόγο εναντίον του μιλώντας για τους Μυρμιδόνες που δεν «πουλούν τον στρατό τους». Τι έγινε ρε παιδιά; Βλέπουμε Ιλιάδα, Οδύσσεια και Survivor 3 σε 1;

Μέχρι κι η Μυριέλλα Κουρεντή είπε πώς δεν περίμενε μία τέτοια κίνηση από τον Γιώργο Κατσαούνη, που κατά την ίδια, εξέθεσε την ομάδα του. Στο τέλος κι εκείνος ζήτησε συγγνώμη και το θέμα που ήρθε στην επιφάνεια στο συμβούλιο του Survivor θεωρήθηκε λήξαν, προς το παρόν τουλάχιστον.

Όλος αυτός ο -στα μάτια μας αχρείαστος- καυγάς μας γέμισε απορίες. Γιατί να στηθεί ένα παιχνίδι αντί να φύγει από μόνη της η Παρασκευή; Και ποιος ήταν ο «ηθικός σκοπός» που αγιάζει τα μέσα, τον οποίο επικαλέστηκε για όλη αυτή τη συζήτηση ο Σπύρος Μερτίκας;

Αν απορείς κι εσύ γιατί χρειάστηκε να δημιουργηθεί ολόκληρη πλεκτάνη για να αποχωρήσει η παίκτρια και δεν επέλεξε να φύγει οικειοθελώς από το Survivor, το Πρωινό την επομένη αποφάσισε να λύσει την απορία σου και μαζί τη δική μου.

«Δεν μπορούν να σηκωθούν να φύγουν έτσι, να σηκωθούν και να πουν ένα πρωί δεν την παλεύω, φεύγω για τους χ, ψ προσωπικούς λόγους. Υπάρχουν ρήτρες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» είπε ο Γρηγόρης Μπάκας στο Πρωινό.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, οι παίκτες του Survivor μπορούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς μόνο όταν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι που συνάδουν με την επιθυμία τους να αποχωρήσουν. Διαφορετικά στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει υπάρχει ρήτρα την οποία καλούνται να καταβάλουν στην παραγωγή. Το ύψος του ποσού αλλάζει ανάλογα με την ομάδα στην οποία διαγωνίζεται κάθε παίκτης.

Κάπως έτσι, μάθαμε από το Πρωινό και τις αποκλειστικές πληροφορίες του Γρηγόρη Μπάκα, ότι οι Μαχητές που επιθυμούν να αποχωρήσουν θα πρέπει να καταβάλουν 30 χιλιάδες ευρώ ως ρήτρα, ενώ οι Διάσημοι 50 χιλιάδες ευρώ.

Και κάπως έτσι το Survivor άρχισε να φαντάζει με πραγματικά σκληρό reality επιβίωσης αφού δεσμεύει τους παίκτες του να παραμείνουν στην άλλη άκρη του κόσμου όπως κι αν νιώθουν, διαφορετικά θα ζημιωθούν για το ταξίδι τους.

Την απάντηση για το αν ισχύουν όλα αυτά μπορεί να τη δώσει μάλλον ο Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο παίκτης των Διασήμων που αποχώρησε πριν καλά καλά ξεκινήσει το Survivor. Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου είχε αποχωρήσει οικειοθελώς «για οικογενειακούς λόγους οι οποίοι προϋπήρχαν», όπως είχε πει τότε ο Γιώργος Λιανός.

O ίδιος πάντως, μιλώντας στον Νίκο Μουτσινά και την εκπομπή Καλό Μεσημεράκι μίλησε για την οικειοθελή του αποχώρηση η οποία όπως φαίνεται έγινε για καθαρά προσωπικούς λόγους. «Εγώ περίμενα ότι το ριάλιτι θα βγει μετά από δυόμιση μήνες. Το είδα από την πρώτη μέρα, πήρα την ομάδα και τους είπα να χαλαρώσουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.