ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Survivor: 6 πράγματα που θα μας μείνουν αξέχαστα, όσο κι αν κάποια θα θέλαμε να τα ξεχάσουμε

Instagram.com/survivorgr

Στο τέλος του φτάνει σιγά σιγά το Survivor. Το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ, την Κυριακή 4 Ιουλίου διεξάγει τον ζωντανό ημιτελικό του, ενώ τη Δευτέρα 5 Ιουλίου θα στέψει τον μεγάλο του νικητή. Καθώς φέτος, το Survivor έδειχνε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην τελειώσει και ποτέ, μας πρόσφερε πάρα πολλές τηλεοπτικές ώρες να παρακολουθήσουμε. Ανάμεσα σε αυτές τις ώρες που κάλυψαν τους περίπου 6,5 μήνες που πέρασαν οι παίκτες του, στον Άγιο Δομίνικο, βρήκαμε και τα 6 πράγματα που μας χάρισε το Survivor και θα μας μείνουν αξέχαστα. Ανάμεσά τους και κάποια που πολύ θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Η φιλία James Καφετζή – Νίκου Μπάρτζη

Μπορεί να αποχώρησαν πολύ πριν τον τελικό του παιχνιδιού, αλλά ο James Καφετζής και ο Νίκος Μπάρτζης έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Survivor. Οι υψηλές αγωνιστικές τους επιδόσεις, οι ίντριγκες που τους έβρισκαν να μπαίνουν σχεδόν πάντα στο στόχαστρο, αλλά κυρίως η φιλία τους με αποκορύφωμα την οικειοθελή αποχώρηση του James και τα κλάματα του στην αγκαλιά του Νίκου, είναι αυτό που πάντα θα θυμόμαστε από το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ. Ο Νίκος Μπάρτζης αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα, για ιατρικούς λόγους και το bromance τους συνεχίστηκε κι έξω.

Η σχέση Σάκη Κατσούλη – Μαριαλένας Ρουμελιώτη

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη έφτασε στον Άγιο Δομίνικο ως νυν του Γιώργου Λιβάνη και πρώην του Σάκη Κατσούλη. Ο Σάκης Κατσούλης ήταν ένας από τους τελευταίους νέους παίκτες που μπήκαν στο Survivor και στην αρχή η Μαριαλένα Ρουμελιώτη βίωσε ένα πρώτο σοκ.  «Τι να πω; Μπήκε ο πρώην μου στο Survivor από εκεί που δεν το περίμενα», έλεγε και στην αρχή δεν είδε με καλό μάτι την έλευσή του καθώς σε αυτή δεν ήταν μόνος, αλλά με τη Χριστίνα Κεφαλά που εκείνη γνώριζε πως ήταν η νυν του. «Ο άλλος που ξέρει ότι θα είναι η πρώην του και φέρνει και την νυν του, τι καραγκιόζης μπορεί να είναι;», έλεγε έξω φρενών η Μαριαλένα.

Ο Σάκης και η Μαριαλένα τα άφησαν όλα πίσω τους. Ήρθαν ξανά κοντά και υποστήριζαν ο ένας τον άλλο. Πέρασαν ένα ακόμα σοκ όταν χρειάστηκε να αλλάξουν ομάδες, κι από την έξαλλη Μαριαλένα ξαφνικά γνωρίσαμε την Μαριαλένα που δεν το πίστευε ότι θα αποχωριζόταν τον Σάκη ξανά. Οι δυο τους κατάφεραν να φτάσουν μαζί ως τον ημιτελικό, ενώ όλοι οι πρώην συμπαίκτες τους βγαίνοντας από το Survivor, καλούνταν να απαντήσουν στο αν πιστεύουν ότι η αγάπη τους είναι αληθινοί.

Οι μονόλογοι του Τριαντάφυλλου

Ο Τριαντάφυλλος κατάφερε να βγει 11 φορές υποψήφιος προς αποχώρηση, ενώ ήταν ο παίκτης του Survivor που κατάφερε να έχει και στιγμές γέλιου, αλλά και στιγμές έντασης σχεδόν με κάθε άλλο παίκτη του reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ. Όσο βρισκόταν στην «Κόκκινη Ομάδα» του Survivor είχε βρεθεί σε θέση να νιώθει απομονωμένος από τους συμπαίκτες του που δεν άντεχαν να έρχονται σε άλλες ρήξεις μαζί του. Τελικά, σε μία τέτοια στιγμή που εκείνος ήθελε να μιλήσει σε κάποιον, αλλά ένιωθε ότι κανείς δεν θα τον άκουγε, προτίμησε να μιλήσει σε έναν πάσσαλο.

Το κλάμα του Ηλία Μπόγδανου

Την απάντηση στο στερεοτυπικό «Οι άνδρες δεν κλαίνε» έδωσε πολλαπλά ο Ηλίας Μπόγδανος. Η τελευταία από τις φορές που έκλαψε on camera ήταν όταν η φιλία του με τον Γιώργο Κόρομι και τον Γιωργο Ασημακόπουλο έφτασε στο σημείο της ρήξης.

«Δεν ξέρω τι λάθος έχω κάνει και δεν μου μιλάνε. Νιώθω ότι, όταν πάω να μιλήσω στον Σάκη Κατσούλη στην καλύβα, τους προδίδω και μετά δεν μου μιλάνε. Είμαστε μια παρέα όλοι, γιατί να πρέπει να είμαστε 3 και 2, δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή μπορεί ο Σάκης να είναι μόνος του, επειδή η Μαριαλένα έχει πάει στο νοσοκομείο, και να πηγαίνω προς τα εκεί και να νιώθω ότι υπάρχει ένα σούσουρο από πίσω. Όταν γύρισα από το έπαθλο, ένιωθα σαν να μου έλεγαν “εσύ βολεύτηκες κι ας έχασες στο αγώνισμα”. Άκουσα και ένα, δύο πράγματα που δεν μου άρεσαν, ότι κάποιοι επιλέγουν να τα έχουν καλά με όλους, δηλαδή τι πρέπει να κάνω, να τσακώνομαι και εγώ με κάποιον που δεν έχω θέμα, για να μην παρεξηγηθώ και φανώ ότι είμαι στη μέση; Έτσι είμαι ως άνθρωπος, πολύ λίγες φορές τσακώνομαι», είπε -κλαίγοντας πάντα- στην κάμερα του Survivor ο Ηλίας Μπόγδανος.

Το «πλάσιμο της γυναίκας» κατά τον Chris Σταμούλη

«Κάθε γυναίκα είναι σαν πηλός που είναι άμορφος. Όλες τις γυναίκες τις πλάθεις, δεν έχει σημασία αν είναι 15. Όλες τις διαμορφώνεις πιστεύω ακόμα κι αν είναι στα 30. Είμαι old school στις απόψεις μου με τις γυναίκες. Θεωρώ ότι η γυναίκα χρειάζεται κάποιο πλάσιμο για διαμόρφωση του χαρακτήρα. Βέβαια, για να αφεθεί μία γυναίκα σε εσένα, σαν άντρα, να την πλάσεις θα πρέπει πρώτα από όλα να σε θαυμάζει και να είναι πολύ ερωτευμένη μαζί σου. Tο να πλάσεις μία γυναίκα σημαίνει ότι θα επενδύσεις χρόνο, ενέργεια κτλ. Δεν είμαι σε αυτή τη φάση. Δεν θέλω να πλάσω κάποια γυναίκα». Τάδε έφη Chris Σταμούλης το έτος 2021 στο Survivor. Ναι, το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ δεν θα γλίτωνε από σεξιστικές μπαρούφες, σε μία χρονιά που η λέξη «παντελονάτος» έγινε δεύτερη φύση της ελληνικής τηλεόρασης. Κι αυτή ήταν ξεκάθαρα μια στιγμή που θα θέλαμε να μην θυμόμαστε, μα έλα που δεν μπορούμε.

Τα ατέλειωτα πλάνα στα γυναικεία κορμιά του Survivor

Ο σεξισμός δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει λέξεις και σχόλια. Καμιά φορά είναι οι εικόνες. Όπως οι slow motion εικόνες του Survivor πάνω στα κορμιά των παικτριών του. Κορμιά που τεντώνονται, κορμιά που μπαίνουν στη θάλασσα, κορμιά που βγαίνουν από αυτή. Κι όλα αυτά με μουσική υπόκρουση λες και βλέπαμε ένα video clip γυρισμένο τη δεκαετία του ’80 με τις γυναίκες του Survivor να χρησιμοποιούνται ως props. Αυτά τα πλάνα όχι απλά θέλουμε να τα ξεχάσουμε, θέλουμε να εξαφανιστούν από το πλάνο των επόμενων τηλεοπτικών παραγωγών.