ΣΠΙΤΙ

Σωτήρης Κοντιζάς: Το σπίτι του είναι ο παράδεισος των βιβλιοφάγων και των παιδιών

Instagram.com/scontizas

Όταν αντικρίζω τον Σωτήρη Κοντιζά στην κριτική επιτροπή του MasterChef, έτσι αυστηρό και απόλυτο όπως τον βλέπω, συνειρμικά το μυαλό μου σκέφτεται ότι το σπίτι του θα κυμαίνεται σε αυστηρή και μίνιμαλ αισθητική. Σίγουρα έπεσα έξω. Το σπίτι του Σωτήρη Κοντιζά είναι ζεστό, φιλόξενο και σίγουρα ο παράδεισος των βιβλιοφάγων.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μάς έχει δείξει αρκετά στιγμιότυπα από το σπίτι του. Όμως η μεγαλύτερη ατραξιόν είναι με διαφορά το σαλόνι, που όπως φαίνεται είναι το αγαπημένο μέρος της οικογένειας. Γενικά, το ξύλινο στοιχείο και το λευκό χρώμα είναι οι βασικοί χρωματικοί τόνοι του σπιτιού.

Τα βιβλία και τα παιχνίδια είναι παντού στον χώρο

Όπως καταλαβαίνεις και εσύ η ίδια, την παράσταση στο σαλόνι κλέβει η μεγάλη βιβλιοθήκη, η οποία αγκαλιάζει έναν ολόκληρο τοίχο. Σίγουρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει στη συλλογή του πολλά βιβλία μαγειρικής (εκτός από παραμύθια και άλλα παιδικά βιβλία).

Το εντυπωσιακό vintage πιάνο

Από την άλλη πλευρά του σαλονιού, εδρεύει ένα ξύλινο vintage πιάνο, το οποίο έχει κυριευτεί (και αυτό) από βιβλία. Τα παιδικά παιχνίδια υπάρχουν όπου και να κοιτάξουμε. Μέχρι και στο κεφάλι του chef.

«Με ξεκουράζει η μουσική, μ΄ αρέσει να παίζω πιάνο. Την τελευταία διετία στον ελεύθερο χρόνο μου μου αρέσει να παίζω με την κόρη μου. Διαβάζω, κυρίως βιβλία μαγειρικής. Θα ήθελα να διαβάσω ιστορία, γιατί θεωρώ ότι πάσχω σ’ αυτόν τον τομέα. Ομολογώ ότι τα τελευταία δύο χρόνια μου λείπουν όλα, ακόμα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Θέλω να παίξω τα ηλεκτρονικά που έπαιζα στο λύκειο. Όπως και το να παίξω μπάσκετ και ποδόσφαιρο με φίλους» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Αντικρίζοντας, λοιπόν, αυτή τη φωτογραφία θα έλεγε κανείς με σιγουριά ότι η διακόσμηση του σπιτιού είναι παιδική υπόθεση. Τα δυο μεγαλύτερα παιδάκια του, η Αριάννα-Τσιχίρο και ο μικρός Kenji έχουν αναλάβει ρόλο διακοσμητή και έχουν μετατρέψει το σπίτι σε παιδική χαρά.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει παραδώσει το σπίτι στα παιδιά του

Συμπέρασμα: Όταν ζεις με μικρά παιδιά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για ορισμένες αλλαγές στη ζωή σου. Ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές σίγουρα είναι και η διακόσμηση του σπιτιού σου. Αυτό έχει συμβεί, λοιπόν, και στην περίπτωση του Σωτήρη Κοντιζά. Το μπακάλικο που έχει προσγειωθεί στη μέση του σαλονιού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Πάντως ο Σωτήρης Κοντιζάς το διασκεδάζει, και γιατί όχι.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ποζάρει στη μοντέρνα κουζίνα του

Σε παρόμοιο στιλ διακόσμησης με το υπόλοιπο σπίτι και η κουζίνα, στην οποία επικρατούν πετρόλ και γκρι χρωματιστοί που δένουν εξαιρετικά με τον ξύλινο πάγκο της κουζίνας. Φαίνεται πως τα παιδιά του Σωτήρη Κοντιζά δεν έχουν παρέμβει αισθητικά στην κουζίνα. Ακόμα.