ΤΑΙΝΙΕΣ

Sia: Μαζεύτηκαν υπογραφές για να αποσυρθεί η ταινία της για τον αυτισμό. Η οργισμένη απάντησή της

Η Sia ετοιμάζει εδώ και χρόνια μία ταινία για τον αυτισμό που θα «ντύσει» με την υπέροχη μουσική της. Μιλάμε για ένα project που οραματίστηκε πριν από 15 χρόνια και ερευνά εδώ και 3 χρόνια.

Ένα project που λέγεται “Music”, θα είναι κανονική ταινία και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2021. Τελικά θα δούμε το project της Sia ή θα μπει στο συρτάρι;

Η πλοκή της ταινίας της Sia

Η πρώην έμπορος ναρκωτικών Zu (την οποία υποδύεται η Kate Hudson) κάνει μία νέα αρχή όταν καλείται να γίνει ο φύλακας άγγελος της αδερφής της, Music, μίας έφηβης με μη λεκτικό αυτισμό και αγάπη για τη μουσική. Με τη βοήθεια και τις συμβουλές της γειτόνισσας Ebo, η Zu μαθαίνει να βλέπει διαφορετικά τον κόσμο αλλά και πώς να φροντίζει την αδερφή της, την οποία ενσαρκώνει η πιτσιρίκα χορεύτρια που έχουμε δει σε κάθε βίντεοκλίπ της, Maddie Ziegler.

Το trailer που προκάλεσε αντιδράσεις

Μόλις κυκλοφόρησε το πολύχρωμο και μουσικό trailer της ταινίας Music αλλά η υποδοχή δεν ήταν καθόλου θερμή. Οι ακτιβιστές του αυτισμού αντέδρασαν πολύ έντονα στην απεικόνιση του αυτιστικού προσώπου που υποδύεται η Ziegler. Και δεν έμειναν μόνο εκεί. Συγκεντρώθηκαν χιλιάδες υπογραφές, μέσα σε λίγες μέρες, που ζητούν την απόσυρση της ταινίας.

Οι λόγοι για τους οποίους η κοινότητα του αυτισμού ζητά την απόσυρση είναι πολύ συγκεκριμένοι. Θεωρεί ότι είναι λάθος να πρωταγωνιστεί μία κοπέλα που δεν πάσχει από μη λεκτικό αυτισμό, ενώ το trailer προωθεί επιβλαβή στερότυπα γύρω από τον αυτισμό, θεωρώντας ότι η ομάδα δεν συμβουλεύτηκε τους ανάλογους ανθρώπους όταν έφτιαχνε την ταινία.

Η οργισμένη απάντηση της Sia στις κατηγορίες

Η Sia επέλεξε να απαντήσει μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter με πολύ θυμωμένο τρόπο, εξηγώντας όμως παράλληλα τις επιλογές της και τι υπάρχει πίσω από αυτές. Έγραψε ότι προσέλαβε πολλούς ηθοποιούς, που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, για να εμφανιστούν στην ταινία. Ένιωσε τρομερό θυμό που η ταινία κρίνεται πριν καν προβληθεί.

Ο λόγος που επέλεξε τη Ziegler στον πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι επειδή η προηγούμενη ηθοποιός (με αυτισμό) δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει και ήταν αρκετά στρεσογόνο για την ίδια. Επίσης, δήλωσε ότι πέρασε 3 χρόνια ερευνώντας και μιλώντας με ανθρώπους για τον αυτισμό. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να δούμε την ταινία, αλλά παρουσιάζει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον.