DECO

Ρούλα Ρέβη-Αποστόλης Τότσικας: Το πολύχρωμο σπίτι τους είναι ο ορισμός της boho chic διακόσμησης

Instagram.com/roula.revi

Θυμάσαι το εξοχικό σπίτι της Ρούλας Ρέβη και του Αποστόλη Τότσικα στην Τήνο; Αυτόν τον επίγειο, κυκλαδίτικο παράδεισο μόλις 55 τετραγωνικών που το ζευγάρι με πολλή αγάπη διαμόρφωσε σε βάθος 10 χρόνων. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σπίτι που δημιουργήθηκε με τις βάσεις και τους κανόνες της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, κυριολεκτικά χτισμένο στη μέση ενός ελαιώνα.

Βέβαια, όσο εντυπωσιακό είναι το εξοχικό τους στην Τήνο, άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι και το σπίτι τους στον Λυκαβηττό. Ένα σπίτι που ξεκάθαρα ταιριάζει στο ελεύθερο πνεύμα που – συνήθως – διακατέχει τους καλλιτέχνες. Και η Ρούλα Ρέβη με τον Αποστόλη Τότσικα είναι ανάμεσά τους. Η φωτογράφος και ο ηθοποιός ζουν σε ένα boho και πολύχρωμο σπίτι, στην καρδιά της – κατά τα άλλα – γκρίζας Αθήνας.

Το boho σαλόνι βγαλμένο από σελίδα interior design περιοδικού

Το μυστικό της boho chic διακόσμησης βρίσκεται στους διαφορετικούς και ετερόκλιτους συνδυασμούς χρωμάτων, υφών και μοτίβων, χωρίς να υπάρχουν διακοσμητικοί κανόνες. Κι όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες, η Ρούλα Ρέβη με τον Αποστόλη Τότσικα, έχουν βάλει στην άκρη τα πρέπει και τα μη, όσον αφορά τουλάχιστον τη διακόσμηση του σπιτιού τους.

Μαξιλάρες με prints εμπνευσμένα από Ινδία, ethnic, aztec μοτίβα και γεωμετρικά σχέδια, διαφορετικές υφές στα υφάσματα, πολύχρωμα διακοσμητικά και πολλά διάσπαρτα κάδρα διαμορφώνουν αυτό που λέμε το απόλυτο μποέμ σαλόνι.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της boho chic διακόσμησης που η Ρούλα Ρέβη έχει ακολουθήσει κατά γράμμα, είναι οι μικρές διακοσμητικές πινελιές με καταγωγή από διάφορες κουλτούρες και πολιτισμούς, που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Μικρότεροι και μεγαλύτεροι Βούδες πάνω στο τζάκι και στα ράφια, μία μπάμπουσκα, ένα κηροπήγιο με τυπωμένο γράμμα του κινέζικου αλφάβητου, μαξιλάρες με indian – inspired prints από ελέφαντες, δημιουργούν την πιο ωραία, boho διακόσμηση.

Τα αντικείμενα τέχνης είναι, επίσης, αναπόσπαστο κομμάτι της boho chic διακόσμησης κι σίγουρα δεν λείπουν από το σπίτι του ζευγαριού. Βιβλία, μουσικά όργανα και πινέλα ζωγραφικής είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που δίνουν την αίσθηση κουλτούρας στον χώρο και τον κάνουν πιο ψαγμένο.

Ένα σπίτι κοντά στη φύση

Φυσικά, η επιτυχία της boho διακόσμησης κρίνεται και από τη φυσικότητα των υλικών που υπάρχουν στον χώρο. Τα ξύλινα έπιπλα με vintage επιρροές και τα φυτά εσωτερικού χώρου που βρίσκονται διάσπαρτα στα δωμάτια του σπιτιού, προσδίδουν ζωντάνια και επιτυγχάνουν μία επαφή με τη φύση. Η Ρούλα Ρέβη, λοιπόν, σού δείχνει τον τρόπο να το πετύχεις κι εσύ.

Η υπέροχη θέα που η Ρούλα Ρέβη και ο Αποστόλης Τότσικας απολαμβάνουν από το μπαλκόνι τους

Για το τέλος, σου άφησα το καλύτερο μέρος του σπιτιού για να χαζέψεις, που δεν είναι άλλο από το μπαλκόνι. Η καλαμωτή που αγκαλιάζει περιμετρικά τα κάγκελα, η πλούσια βλάστηση που περικλείει κάθε γωνιά και κάθε τοίχο, αλλά και η υπέροχη διακόσμηση με τα φαναράκια και τα ξύλινα έπιπλα, προσδίδουν μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα στην στρεσογόνα καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως η Ρούλα Ρέβη και ο Αποστόλης Τότσικας έχουν βρει το ζεν τους στο κέντρο της Αθήνας, από κάθε άποψη.