ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

Πώς θα καταλάβεις ότι τα ακτινίδια είναι έτοιμα να φαγωθούν

Unsplash

Πήγες γεμάτη χαρά μέχρι το σούπερ μάρκετ, βρήκες τα ακτινίδια που τόσο αγαπάς, αλλά τελικά είναι άγουρα και εντελώς ακατάλληλα για τη φρουτοσαλάτα σου.

Για να προλάβεις τυχόν απογοητεύσεις, όπως συνέβη πρόσφατα σε εμένα, υπάρχουν κάποια κολπάκια που σε βοηθούν να καταλάβεις σε τι κατάσταση είναι τα ακτινίδια που εντοπίζεις στη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ.

Επιθεώρησε την επιφάνεια

Η φλούδα πάντοτε θα δείχνει ίδια- καφέ, σκληρή και χνουδωτή. Το θέμα είναι να μην είναι «χτυπημένο» με μελανιές, γιατί αυτό δείχνει ότι παραείναι ώριμο και μέσα θα είναι υπερβολικά μαλακό.

Έχει σωστό σχήμα

Σε αυτή την περίπτωση, δεν παίζει ρόλο το μέγεθος, αλλά το περίγραμμα. Αν έχει ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα, σημαίνει ότι είναι μια χαρά και μέσα.

Μύρισε τα ακτινίδια

Διότι η μύτη σου ξέρει. Όσο πιο ευωδιαστό είναι το ακτινίδιο που κρατάς, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι και έτοιμο να φαγωθεί.

Ζούληξέ το απαλά

Αν έχεις περάσει άπειρο χρόνο ψάχνοντας το πιο ώριμο αβοκάντο, ξέρεις ήδη τι πρέπει να κάνεις. Αν όχι, δοκίμασε να ζουλήξεις απαλά το ακτινίδιο, θα πρέπει να μπαίνει προς τα μέσα αλλά λίγο. Όσο πιο πολύ ωριμάζει, τόσο περισσότερο μαλακώνει. Δεν θέλεις να είναι σκληρό αλλά ούτε και πολύ μαλακό. Όπως και να έχει, μόνο η δοκιμή θα σιγουρέψει το αποτέλεσμα. Αυτή η γλυκιά γεύση που πρέπει να έχει και όχι η ξινή.

Πώς να ωριμάσουν τα ακτινίδια στο σπίτι

Ακόμα και αν τα αγόρασες και δεν είναι έτοιμα για κατανάλωση, υπάρχει τρόπος να τα φας λίγο αργότερα. Αν θες να το φας άμεσα, άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βιάζεσαι πολύ, βάλε τα ακτινίδια μέσα σε ένα μπολ με ρύζι, το οποίο παγιδεύει το αιθυλένιο και επιταχύνει την ωρίμανσή του. Αν πάλι δεν καίγεσαι, βάλε τα στην κατάψυξη.