LIFE
SPONSORED

Πώς η κουζίνα του μέλλοντος αλλάζει τη ζωή κάθε νοικοκυριού

Unsplash

Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό. Το σπίτι μας δεν είναι μόνο οι τέσσερις τοίχοι στους οποίους τρώγαμε και κοιμόμασταν, αλλά είναι πολλά περισσότερα. Ό,τι κάνουμε μέσα σε αυτό, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πράγμα δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο. Επηρεάζει το έξω, το περιβάλλον και τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, δηλαδή το μεγαλύτερο “σπίτι” μας.

Όπως ακριβώς, λοιπόν, φροντίζουμε και σεβόμαστε το σπίτι μας, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και για τον πλανήτη. Γιατί ό,τι κάνει τον κόσμο μας καλύτερο ξεκινάει από το σπίτι. Ήξερες, για παράδειγμα, πως η λύση για την καταπολέμηση του “food waste” βρίσκεται στην κουζίνα μας;

Ορμώμενη από όσα αναφέραμε παραπάνω, η Electrolux διοργάνωσε μια digital ημερίδα με τίτλο “Future Sustainable Kitchen”, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί στον τομέα της κουζίνας από όλο τον κόσμο με έναν κοινό στόχο: να κάνουν τη βιώσιμη κατανάλωση τη Νο 1 επιλογή για κάθε άνθρωπο και κάθε νοικοκυριό μέχρι το 2030.

Ειδικοί, σεφ, νεοσύστατες επιχειρήσεις τροφίμων, ΜΚΟ, αλλά και η Electrolux ως κατασκευαστής συσκευών που προωθούν τη βιωσιμότητα στον τομέα της μαγειρικής συμμετείχαν στην ημερίδα με κεντρικό θέμα συζήτησης τους τρόπους με τους οποίους θα προωθηθεί η θετική αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε πλέον τη μαγειρική αλλά και τη διατροφή.

Η τεχνολογία έχει πλέον εισβάλει και στην κουζίνα μέσω εξελιγμένων συσκευών κι έτσι πλέον κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές και στον τρόπο που μαγειρεύουμε αλλά και στις τροφές που καταναλώνουμε, ενώ οι συσκευές μας προσφέρουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουμε καλύτερα και πιο οικονομικά.

Πώς όμως η κουζίνα του μέλλοντος αλλάζει στην πράξη τη ζωή ενός νοικοκυριού;

Βοηθά στη μείωση του food waste

Σύμφωνα με στοιχεία της WWF, σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε χρόνο σχεδόν 1,3 δις τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια, παρότι θα μπορούσαν να καταναλωθούν. Την ίδια στιγμή, 868 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία. H τροφή που καταλήγει στα σκουπίδια δημιουργεί επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς ευθύνεται για την επιπλέον σπατάλη νερού, ενέργειας, μέσων αποκομιδής κ.α., αλλά και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως η σπατάλη τροφίμων, το λεγόμενο “food waste” έχει πάρει γιγάντιες διαστάσεις.

Η λύση για την καταπολέμηση του “food waste” βρίσκεται στην κουζίνα μας. Με συσκευές που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο πολυλειτουργικός φούρνος 900 SteamPro με Steamify® της Electrolux είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας τέτοιας συσκευής. Με τη λειτουργία Steam Regeneration ελαχιστοποιείται η σπατάλη τροφίμων, καθώς χρησιμοποιείται η ιδανική ποσότητα ατμού για να ζεσταθεί και να ζωντανέψει ξανά το φαγητό της προηγούμενης μέρας, χωρίς να στεγνώσει.

Αναβαθμίζει την εμπειρία του μαγειρέματος

Το μαγείρεμα δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό. Είναι η καρδιά της διασκέδασης, της υγείας και της καθημερινότητας. Έχει να κάνει με την οικογένεια, τις εμπειρίες και την έκφραση του εαυτού μας. Με την Electrolux, μπορείς να απογειώσεις τη δημιουργικότητά σου και να αναβαθμίσεις την εμπειρία του μαγειρέματος.

Η επαγωγική εστία 900 SensePro® μπορεί να γίνει ο sous chef σου. Ένας ασύρματος αισθητήρας θερμοκρασίας μετράει τη θερμοκρασία του πυρήνα και επικοινωνεί με την εστία ώστε να μπορείς να βράζεις, να τηγανίζεις, να σιγοβράζεις και να μαγειρεύεις με σιγουριά. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και θα θυμίσει πιάτα… εστιατορίου. Ταυτόχρονα, με τις σακούλες Sous vide και με την επιλογή “μαγείρεμα σε sous vide” που προσφέρουν οι εστίες Electrolux πετυχαίνεις ακόμα καλύτερο και πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στην καθημερινότητα

Αν κάτι μας έχει διδάξει η πανδημία και ο χρόνος που έχουμε περάσει στο σπίτι, αυτό είναι η σημασία που έχουν οι στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για να μπορούμε όμως να απολαμβάνουμε τις στιγμές αυτές, πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να εξοικονομούμε χρόνο στην καθημερινότητά μας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθάει σε αυτό, καθώς υπάρχουν πλέον συσκευές που μας επιτρέπουν – με διάφορους τρόπους – να εξοικονομούμε χρόνο. O φούρνος 900 SteamPro συνδέεται με WiFi και διαθέτει Cookview®, με ενσωματωμένη κάμερα στο εσωτερικό του για να μπορείς να βλέπεις τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα.

Από την εφαρμογή My Electrolux Kitchen στο smartphone μπορείς να ρυθμίσεις σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία και τον χρόνο μαγειρέματος από το κινητό σου, χωρίς να χρειάζεται να είσαι διαρκώς πάνω από τον φούρνο για να ελέγχεις την πορεία του μαγειρέματος.

Τις συσκευές Electrolux μπορείτε να τις βρείτε στο www.kotsovolos.gr και σε όλα τα καταστήματα Κωτσόβολος.