ΤΑΙΝΙΕΣ

Poor Things: Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Λάνθιμου. Τι να μας πουν ο Anderson και ο Burton;

Yorgos Lanthimos/Courtesy of Searchlight Pictures/© 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.

Κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things, με τη μούσα του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, Emma Stone ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το Poor Things είναι μια ιστορία «έρωτα, ανακάλυψης και επιστημονικής τόλμης» που διαδραματίζεται στη βικτωριανή εποχή. Πρόκειται για μια νέα κινηματογραφική προσαρμογή του Frankenstein, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Alasdair Gray. Τον περασμένο Φεβρουάριο η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, κρίθηκε ακατάλληλη, λόγω «έντονου και διάχυτου σεξουαλικού περιεχομένου, γραφικού γυμνού, ενοχλητικού υλικού και ακατάλληλης γλώσσας». Ουσιαστικά μιλάμε για μια ακόμα «λανθιμική» ταινία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μια φεμινιστική εκδοχή του Frankenstein, σε προσαρμοσμένο σενάριο του αγαπημένου Tony McNamara, με τον οποίο ο Λάνθιμος συνεργάστηκε και στο οσκαρικό The Favourite.

Μια πρώτη γεύση από το πρώτο επίσημο teaser trailer του πολυαναμενόμενου Poor Things, φαίνεται να σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο σκηνοθετικό ύφος του Λάνθιμου, με τις σκηνές να θυμίζουν σεκάνς της φιλμογραφίας του Wes Anderson και του Tim Burton.

Το Poor Things είναι η τρίτη από τις τέσσερις συνεργασίες της Emma Stone με τον Γιώργο Λάνθιμο. Το 2018, πρωταγωνίστησε στο δράμα εποχής του The Favourite, για το οποίο κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Πέρσι την είδαμε στη μικρού μήκους Βληχή, μια ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχει επίσης στο καστ για την επερχόμενη ταινία του Λάνθιμου AND, μαζί με τους Jesse Plemons, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Shafer και Willem Dafoe.

Η πλοκή του Poor Things

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου αφηγείται την απίστευτη ιστορία της Belle Baxter, μιας νεαρής γυναίκας, η οποία επαναφέρει στη ζωή, έναν εκκεντρικό αλλά λαμπρό επιστήμονα. Ακούγεται χαριτωμένο, σωστά; Ωστόσο, η επίσημη σύνοψη του MUBI για την ταινία, ρίχνει σε αυτήν την περιγραφή ένα μάλλον διαφορετικό φως, δίνοντάς μας μια καλύτερη ιδέα για τα σκοτεινά θέματα που θα δούμε:

«Έχοντας μόλις αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύζυγό της, μια γυναίκα αντικαθιστά τον εγκέφαλό της με τον εγκέφαλο του αγέννητου παιδιού της, με τη βοήθεια του πατέρα της». Τώρα μάλιστα, μιλάμε για Λάνθιμο!

Poor Things τρειλερ Yorgos Lanthimos/Courtesy of Searchlight Pictures/© 2023 20th Century Studios All Rights Reserved

Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτωριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Bella (Emma Stone), μια όμορφη, νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Bella επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός, αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Godwin Baxter (Willem Dafoe) δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Baxter, είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο, αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ένας άλλος επιστήμονας που φθονεί τον Baxter για το δημιούργημά του. Η Bella, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα.

Ποιους θα δούμε στο cast;

Poor Things τρέιλερ Yorgos Lanthimos/Courtesy of Searchlight Pictures/© 2023 20th Century Studios All Rights Reserved

Εκτός της Emma Stone και του Willem Dafoe, στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται οι Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Christopher Abbott, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter και άλλοι.

Η ταινία Poor Things θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.