ΤΑΙΝΙΕΣ

Poor Things: Το επίσημο τρέιλερ του «νέου» Λάνθιμου είναι όλα όσα περιμέναμε

Atsushi Nishijima/Courtesy of Searchlight Pictures/© 2023 20th Century Studios All Rights Reserved

Το επίσημο trailer του Poor Things, μόλις κυκλοφόρησε και μας δίνει μία καλή πρώτη γεύση από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τη μούσα του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, Emma Stone, να αναλαμβάνει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Alasdair Gray, το Poor Things είναι μια ιστορία «έρωτα, ανακάλυψης και επιστημονικής τόλμης» που διαδραματίζεται στη βικτωριανή εποχή. Πρόκειται για μια νέα, φεμινιστική εκδοχή του Frankenstein, σε προσαρμοσμένο σενάριο του αγαπημένου Tony McNamara, με τον οποίο ο Λάνθιμος συνεργάστηκε και στο οσκαρικό The Favourite.

Το επίσημο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, συμπυκνώνει μέσα σε ενάμισι σχεδόν λεπτό την κινηματογραφική μαγεία του Λάνθιμου, με το οικείο, σκοτεινό και κυνικό ύφος του σκηνοθέτη, αριστοτεχνικά φιλτραρισμένο από το heavy lift πρωταγωνιστικό καστ.

Το Poor Things είναι η τρίτη από τις τέσσερις συνεργασίες της Emma Stone με τον Γιώργο Λάνθιμο. Το 2018, πρωταγωνίστησε στο δράμα εποχής του The Favourite, για το οποίο κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Πέρσι την είδαμε στη μικρού μήκους Βληχή, μια ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχει επίσης στο καστ για την επερχόμενη ταινία του Λάνθιμου AND, μαζί με τους Jesse Plemons, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Shafer και Willem Dafoe.

Η πλοκή του Poor Things

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες λοιπόν του Γιώργου Λάνθιμου και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, κρίθηκε ακατάλληλη, λόγω «έντονου και διάχυτου σεξουαλικού περιεχομένου, γραφικού γυμνού, ενοχλητικού υλικού και ακατάλληλης γλώσσας». Αν και μιλάμε για μία «Λανθιμική» ταινία, το Poor Things φαίνεται να σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο σκηνοθετικό ύφος του Λάνθιμου, με τις σκηνές να θυμίζουν σεκάνς της φιλμογραφίας του Wes Anderson και του Tim Burton.

Ποιους θα δούμε στο cast;

Εκτός της Emma Stone και του Willem Dafoe, στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται οι Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Charlie Hiscock, Christopher Abbott, Kathryn Hunter, Damien Bonnard, Jerrod Carmichael, John Locke και Wayne Brett.

Η ταινία Poor Things θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου 2024