ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποιο είναι το μοντέλο, Νάσια Μάτσα, που μπαίνει στο σπίτι του GNTM 4

Instagram.com/nassia_

Το πρώτο από τα αγόρια που μπήκαν στο σπίτι του GNTM 4 αποχώρησε στο επεισόδιο που προβλήθηκε τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου. Ο Ηλίας Αικατερινάρης, αποχώρησε από το reality μοντέλων του Star και μία νέα μέρα ξημερώνει στον κόσμο του GNTM 4. Στη νέα αυτήν ημέρα, τα υποψήφια μοντέλα επισκέπτεται στο σπίτι τους και μία καταξιωμένη εκπρόσωπος του χώρου στον οποίο θέλουν να πετύχουν, το μοντέλο Νάσια Μάτσα.

Η Νάσια Μάτσα φτάνει στο σπίτι του GNTM 4 απευθείας από το Λονδίνο. Μαζί με τον Γιώργο Καράβα βρίσκεται στη βίλα του reality μοντέλων του Star για να συζητήσει με τους υποψήφιους που βρίσκονται εκεί και διαγωνίζονται.

Με τη συμμετοχή της σε παγκόσμιες καμπάνιες διεθνών οίκων μόδας και editorial αναγνωρισμένα περιοδικά, η Νάσια Μάτσα έρχεται με όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες της για έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από το modelling και τη σημερινή του δυναμική. Μέσω της επαφής τους με τον κόσμο της μόδας, τα μοντέλα προετοιμάζονται διαρκώς για τις προκλήσεις του διαγωνισμού, που γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές.

Η δοκιμασία αποχώρησης

Φυσικά στο επεισόδιο της Τρίτης 12 Οκτωβρίου θα υπάρξει και δοκιμασία αποχώρησης. Το concept της φωτογράφισης των μοντέλων είναι μία φωτογραφική καμπάνια για τη σημασία της πρώτης φωνής και το πώς αυτή -όταν ενωθεί με άλλες φωνές- δημιουργεί ένα κίνημα, ενώ φωτογράφος θα είναι ο Αποστόλης Κουκουσάς. Το concept αποκαλύπτουν στα μοντέλα, η Νάσια Μάτσα, η Ζενεβιέβ Μαζαρί και ο Γιώργος Καράβας.

Με αφορμή κινήματα όπως το #metoo, τα μοντέλα καλούνται σε ομάδες να δημιουργήσουν με τα σώματα και τις πόζες τους ένα «κύμα», που να αποτυπώνει αλληγορικά τη φωνή που δυναμώνει, σε μια φωτογράφηση που συνδυάζει το modelling με την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Μια δυσάρεστη, για πολλούς, έκπληξη στην ανακοίνωση, εντείνει τη συναισθηματική φόρτιση, ενώ το πλατό που θα ακολουθήσει θα είναι ανατρεπτικό και συγκινητικό.

Ποια είναι η Νάσια Μάτσα;

Πίσω στη Νάσια Μάτσα, που εισβάλει στη ζωή των παικτών του GNTM 4 για καλό λόγο, να σε ενημερώσω ότι εκτός από μοντέλο, η Νάσια Μάτσα είναι και δημοσιογράφος. Έχει σημαντικές συνεργασίες στον χώρο της μόδας, μεταξύ των οποίων αυτή με τον οίκο Christian Louboutin, Prada και Balenciaga.

Η Νάσια Μάτσα γεννήθηκε στην Ελλάδα και σπούδασε Media & Journalism στο University of Westminster και έκανε μεταπτυχιακά στο London College of Fashion και στο London School of Economics. Έχει υπάρξει αρθρογράφος των Vogue, Finacial Times και Wired, ενώ η ασχολία της με τη μόδα ήρθε κατόπιν προτροπής των φίλων της που ασχολούνταν επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Μία από τις τελευταίες της δουλειές στον χώρο της μόδας είναι η καμπάνια της Milkwhite.

«Μεγάλωσα στην Αθήνα, οπότε ήθελα να δοκιμάσω να ζήσω σε μια μεγαλύτερη πόλη και να δω πως μπορώ να εξελιχθώ. Η αρχική μου απόφαση ήταν να μείνω στο Λονδίνο για τα τρία χρόνια του προπτυχιακού μου αλλά το Λονδίνο μου έδωσε πολλές ευκαιρίες και ερεθίσματα όποτε κάθε χρόνος που περνούσε έβρισκα κάποιο επαγγελματικό λόγο για να παρατείνω την διαμονή μου εκεί. Το modelling μπήκε στην ζωή μου έχοντας δύο μεταπτυχιακά πάνω στα media και την διακυβέρνηση από το London School of Economics και το University of the Arts, πρακτικές στην εφημερίδα The Times και στην πλατφόρμα του Vice και έχοντας μια μόνιμη εργασία στο περιοδικό τεχνολογίας Wired. Οπότε στην αρχή ήμουν αρκετά σκεπτική», είχε πει σε συνέντευξή της στο We Are Media, η Νάσια Μάτσα που το βράδυ της Τρίτης 12 Οκτωβρίου θα δεις στο GNTM 4.

Όσο για το πού θέλει να συνεχίσει την καριέρα της, στο εξωτερικό ή την Ελλάδα, η Νάσια Μάτσα δήλωσε στην ίδια συνέντευξη: «Σε αυτήν την περίοδο οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες εκτείνονται μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού και Αθήνας. Είμαστε σε μια εποχή που η τοποθεσία σου δεν σε περιορίζει επαγγελματικά όποτε το να περιοριστώ σε μια αγορά ανεξαρτήτως χώρας δεν συνάδει με τα πλάνα μου».