ΜΟΥΣΙΚΗ

Paul McCartney: «Οι Beatles ήταν καλύτεροι από τους Rolling Stones». Η πληρωμένη απάντηση του Mick Jagger

Rob Grabowski Invision/AP, File

Αν και μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικά συγκροτήματα, που υπηρέτησαν διαφορετικά είδη μουσικής, έχουν σημαντική θέση στην καρδιά μας και σίγουρα καθόρισαν την πορεία της ποπ και της ροκ, καθένας από το δικό του μετερίζι.

Από ό,τι φαίνεται όμως, μάλλον υπήρξε πάντα ένας ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποιο συγκρότημα ήταν το καλύτερο. Beatles ή Rolling Stones; Rolling Stones ή Beatles; Εμείς μπορεί να μην έχουμε μπει στη διαδικασία να το σκεφτούμε, αλλά ο Paul McCartney έχει σίγουρα άποψη.

Η δήλωση του Paul McCartney για τους Beatles

Ο Paul McCartney μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Howard Stern Show, και στην πραγματικότητα συμφώνησε με τη δήλωση του παρουσιαστή ότι οι Beatles ήταν καλύτεροι. Ουπς. «Δεν χρειάζεται να με πείσεις για να συμφωνήσω. Τα τραγούδια τους βασίζονται στα blues. Εμείς είχαμε περισσότερες επιρροές. Αγαπώ τους Rolling Stones αλλά οι Beatles ήταν καλύτεροι».

Και πάνω που λες, εντάξει, καλά το πήγε, συνεχίζει. «Είχαμε παρατηρήσει ότι μας αντέγραφαν σε ό,τι και αν κάναμε. Πήγαμε στην Αμερική και κάναμε τεράστια επιτυχία. Πήγαν και εκείνοι λίγο μετά. Αντέγραψαν ακόμα και το ύφος της μουσικής σε κάποιους δίσκους».

Η απάντηση του Mick Jagger

Οι Rolling Stones δεν άφησαν αυτή τη δήλωση αναπάντητη. Ο Mick Jagger βρέθηκε καλεσμένος με τον Keith Richards σε εκπομπή της Apple Music όπου και προώθησαν το νέο τους single. «Είναι πολύ αστείο. Είναι γλύκας (ο Paul). Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός». Αλλά ούτε ο Jagger έμεινε εκεί. «Ξεκινήσαμε να κάνουμε συναυλίες σε στάδια τη δεκαετία του ’70 και συνεχίζουμε. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Το ένα συγκρότημα είναι απίστευτα τυχερό που παίζει ακόμα και το άλλο δεν υπάρχει πια». Άουτς, αλλά δεν το λες και ψέμα. Για εμάς φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση. Έκαστε στο είδος του. Ή μπορεί και να υπάρχει αλλά όχι σε επίπεδο αναγνώρισης και επιτυχίας. Ας βάλω έναν δίσκο στο πικάπ.