DESIGN

Πατησίων: Μέσα στο διατηρητέο κτίριο του ’20 που πρωταγωνιστεί σε viral σειρά του Amazon Prime

Η οδός 28η Οκτωβρίου, ευρύτερα γνωστή ως Πατησίων, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κυριότερους οδικούς άξονες της Αθήνας που «διασχίζει» πολλές κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας και διακρίνεται για την πολυπολιτισμικότητά της. Μεταξύ άλλων, φιλοξενεί πολλά μουσεία, θέατρα, βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και γκαλερί τέχνης ενώ παρουσιάζει έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Αρκεί μια βόλτα, λοιπόν, για να ανακαλύψεις τον αρχιτεκτονικό πλούτο αυτής της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί μια σειρά από παρεμβάσεις με σκοπό την αισθητική της αναβάθμιση. Μέρος της οποίας αποτελούν, φυσικά, τα διατηρητέα νεοκλασικά και προπολεμικά κτίρια που χτίστηκαν πριν από τη δεκαετία του ‘40 -και συνεχίζουν να στέκουν αγέρωχα σε αυτόν τον ιστορικό δρόμο. Ένα από αυτά, μεταμορφώθηκε σε νεοϋορκεζικο διαμέρισμα του ‘70 για τις ανάγκες αμερικανικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, για τα γυρίσματα για τη viral σειρά της Amazon, Daisy Jones & The Six.

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 65 και Ιουλιανού, στην περιοχή του Μουσείου και χτίστηκε το 1923. Φέτος, «κλείνει» τα 100 χρόνια από την κατασκευή του. Το μέγεθος και το σχήμα του κτιρίου ήταν η επιτομή της εξελισσόμενης εικόνας της Αθήνας εκείνης της περιόδου.

Πλέον, στους χώρους του κτιρίου φιλοξενούνται διεθνείς και ελληνικές παραγωγές για τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς σκοπούς. Διαθέτει 3 ορόφους με εκπληκτική θέα στον Λυκαβηττό.

Το κτίριο του 20’ στην Πατησίων με θέα τον Λυκαβηττό που μετατράπηκε σε διαμέρισμα για τις ανάγκες αμερικανικής σειράς

Στα πλαίσια των γυρισμάτων της σειράς, Daisy Jones & The Six, «όλος ο χώρος μεταμορφώθηκε σε ένα τυπικό διαμέρισμα της Νέα Υόρκη του 70’, ένα κλάμπ και σοκάκι/στενό νεοϋορκέζικης γειτονιάς», λέει στο LadyLike η Σοφία Ξυνή, Marketing Specialist, της εταιρείας Zoia, στην οποία και ανήκει το κτίριο.

Τα γυρίσματα διήρκησαν περίπου μια εβδομάδα, και όλος ο χώρος μεταμορφώθηκε σε ένα τυπικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης του ’70, ένα κλάμπ και σοκάκι/στενό νεοϋορκέζικης γειτονιάς.

«Έχουμε μια άριστη συνεργασία με αρκετές ελληνικές εταιρείες παραγωγής που παράλληλα μιλούν με διεθνή πρότζεκτ. Το κτίριο στην οδό Πατησίων είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό διατηρητέο του 20’ σε καλή κατάσταση και τόσο καλά διατηρημένο στην καρδιά της Αθήνας. Ειλικρινά αν κάποιος ψάχνει κάτι που παραπέμπει στο συγκεκριμένο venue, η επιλογή είναι μονόδρομος», ανέφερε η ίδια για το πώς και με ποια κριτήρια η εν λόγω αμερικανική παραγωγή, ανακάλυψε και επέλεξε το συγκεκριμένο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

Το επεισόδιο της σειράς Daisy Jones & The Six που «πρωταγωνιστεί» το νεοκλασικό κτίριο στην Πατησίων

«Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μισό του 7ου επεισοδίου που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη του ’70 οπότε για τις ανάγκες του πρότζεκτ το εσωτερικό του κτιρίου διαμορφώθηκε ανάλογα», μας λέει η Σοφία Ξυνή.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου

διαμέρισμα διαμέρισμα διαμέρισμα διαμέρισμα

Αποκλειστικό backstage φωτογραφικό υλικό από τη μεταμόρφωση του κτιρίου, σε νεοϋορκέζικο διαμέρισμα

Διαμέρισμα Διαμέρισμα

Διαμέρισμα

Λίγα λόγια για τη σειρά Daisy Jones & The Six

Το Daisy Jones & The Six είναι μια αμερικανική τηλεοπτική μίνι, δραματική σειρά που δημιουργήθηκε από τους Scott Neustadter και Michael H. Weber. Βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2019 της Taylor Jenkins Reid και περιστρέφεται γύρω από την ομώνυμη θρυλική, ροκ μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο την δεκαετία του ’70. Εξερευνά, ουσιαστικά, τους λόγους που τα μέλη της «χώρισαν» στον απόηχο της καριέρας τους.

Πιο συγκεκριμένα, η πλοκή «ξετυλίγεται» στη μουσική σκηνή του Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων σε στιλ ντοκιμαντέρ με τα μέλη του συγκροτήματος, πλάνα από συναυλίες και ηχογραφήσεις από τους Riley. Keough (ως Daisy) και Sam Claflin (ως Billy, ιδρυτής του The Six), καταγράφεται η άνοδος και η πτώση του.

Να σημειώσουμε ότι το συγκρότημα δεν υπήρχε στην πραγματικότητα και είναι καθαρά δημιούργημα της συγγραφέως του μυθιστορήματος. Ωστόσο, πηγή έμπνευσής της ήταν οι Fleetwood Mac, των οποίων τα ρομάντζα και οι σχέσεις «οδήγησαν» στο επιτυχημένο άλμπουμ Rumours (1977).

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παίζουν οι: Riley Keough ως Daisy Jones, Sam Claflin ως Billy Dunne, Camila Morrone ως Camila Dunne, Suki Waterhouse ως Karen Sirko, Nabiyah Be ως Simone Jackson, Will Harrison ως Graham Dunne, Josh Whitehouse ως Eddie Roundtree, Sebastian Chacon ως Warren Rhodes, Tom Wright ως Teddy, Jacqueline Obradors ως Lucia και Timothy Olyphant ως Rod.

*Το Daisy Jones & the Six στριμάρει στο Amazon Prime. 

Το όνομα της εταιρείας ακινήτων Zoia Real Estate, προέρχεται από την ελληνική λέξη «ζωή». Στόχος της εταιρίας είναι να «ζωντανέψει» χώρους, μέσα από προηγμένες έννοιες της ζωής και του εργασιακού περιβάλλοντος. Η φιλοσοφία και η στρατηγική της εταιρίας είναι να αξιοποιεί υπάρχοντα «παραδοσιακά επιτυχημένα» επιχειρηματικά μοντέλα σε εμπορικά και οικιστικά ακίνητα. Παράλληλα εισάγει στην ελληνική αγορά νέες, παγκόσμιες τάσεις και έννοιες που απασχολούν αυτήν τη στιγμή την αγορά ακινήτων.