ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όλο το παρασκήνιο για το κατέβασμα της εκπομπής «Ελένη» από το site του Alpha. Η Ελένη Μενεγάκη απαντά για πρώτη φορά

O Νίκος Παρτσιώλης ήταν αυτός που εντόπισε πως οι εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη η οποία για μία 15ετία ήταν στον Alpha δεν υπάρχουν πια στο web tv του σταθμού. Ελένη Μενεγάκη θα ψάχνεις και Ελένη Μενεγάκη δεν θα βρίσκεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η εκπομπή ήταν διαθέσιμη μέχρι τα τέλη Αυγούστου και έκτοτε η σελίδα εμφανίζει το μήνυμα «Η σελίδα που ψάχνετε δεν υπάρχει ή πρέπει να έχει μετακινηθεί». Ελένη Μενεγάκη αγνοείται.

Η Ελένη Μενεγάκη απαντά για πρώτη φορά

Οι ακόλουθοι της Ελένης Μενεγάκη σχολίασαν στο Instagram της την είδηση και η ίδια δεν αρκέστηκε μόνο στο να διαβάσει τα σχόλια. Η Ελένη Μενεγάκη απάντησε: «Δεν χρειάζεται απάντηση. Όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί».

Η «επίσημη» τοποθέτηση του Alpha

Η Ναταλία Ανδικοπούλου στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» είχε ρεπορτάζ για τους λόγους που οι εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη κατέβηκαν από το site του Alpha.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή παλαιότερες εκπομπές στο site, όπως το Πάμε Πακέτο με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία είναι σε άλλο σταθμό αυτή τη στιγμή. Όπως μου είπαν στελέχη που μίλησα στο site παραμένουν οι εκπομπές που έχουν επισκεψιμότητα. Μου είπαν συγκεκριμένα ”όσες έχουν επισκεψιμότητα παραμένουν, όσες δεν έχουν κατεβαίνουν”.

Μία ακόμα φράση που μου είπαν είναι πως πρόκειται (το site) για μία εμπορική πλατφόρμα και δεν είναι λεύκωμα αναμνήσεων (…) Πρόκειται για μία στρατηγική που δεν αφορά πρόσωπα αλλά νούμερα. Κάποιες εκπομπές της Ελένης παραμένουν στο κανάλι του Alpha στο Youtube».

Η εκπομπή δεν είχε επισκεψιμότητα

Η είδηση παρουσιάστηκε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και ο Αλέξης Μίχας πήρε τον λόγο και ανέφερε: «Έγινε πιο συγκεκριμένη η απάντηση από στέλεχος του Alpha. Μου είπε επί λέξει πως δεν είχε views, δεν είχε επισκεψιμότητα η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και στη συνέχεια άρχισε να μου εξηγεί πώς γίνεται η διαδικασία παραμονής μίας εκπομπής στο web tv.

Ό,τι ολοκληρώνεται μπαίνει σε μία περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας 2 μηνών κι αν δουν ότι δεν έχει επισκεψιμότητα τότε η εκπομπή κατεβαίνει. Από κάποιον αριθμό θεάσεων και κάτω η εκπομπή αποσύρεται γιατί όπως μου εξήγησε ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορούν να υπάρχουν όλες οι εκπομπές του σταθμού στην πλατφόρμα. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε δύο παραδείγματα.

Το ”60 λεπτά Ελλάδα” του Νίκου Μάνεση και η ”Αυτοψία” του Αντώνη Σρόιτερ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο web. Κι άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές δεν υπάρχουν όπως το ”Μες στη καλή χαρά”, το ”Σπίτι μου σπιτάκι μου” και το ”Δέστε τους”. Ο Alpha δεν αποποιείται τα τηλεοπτικά του brands».