ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εξαφανίστηκαν οι εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη από το site του Alpha. «Ελένη, αγνοείται»

Instagram.com/elenimenegaki

Η Ελένη Μενεγάκη το τέλος της περασμένης σεζόν, αποχαιρέτισε το τηλεοπτικό κοινό και έκλεισε προς το παρόν το μεγάλο κεφάλαιο «τηλεόραση» στην καριέρα της. Τα τελευταία 15 χρόνια η τηλεοπτική στέγη της Ελένης Μενεγάκη, ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Αφού αποχώρησε από τον σταθμό, οι εκπομπές με τίτλο «Ελένη», παρέμεναν στη διάθεση του κοινού, μέσω του site του Alpha. Οι εκπομπές της όμως δεν είναι πια εκεί. Αυτό παρατήρησε ο δημοσιογράφος του Πρωινού, Νίκος Παρτσιώλης και αποφάσισε να το μοιραστεί με το τηλεοπτικό κοινό.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ψάχνοντας το site του Alpha δεν βρήκε πουθενά την εκπομπή «Ελένη» που παρουσίαζε μέχρι την 1η Ιουλίου η Ελένη Μενεγάκη στον τηλεοπτικό σταθμό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η εκπομπή ήταν διαθέσιμη μέχρι τα τέλη Αυγούστου και έκτοτε η σελίδα εμφανίζει το μήνυμα «Η σελίδα που ψάχνετε δεν υπάρχει ή πρέπει να έχει μετακινηθεί».

Όπως είπε ο Νίκος Παρτσιώλης, στο site υπάρχουν για παράδειγμα ακόμα οι εκπομπές «Πάμε Πακέτο» και “World Party”. Οι παρουσιαστές τους βρίσκονται πλέον κάτω από άλλες τηλεοπτικές στέγες, ωστόσο το υλικό που είχαν δημιουργήσει για τον σταθμό βρίσκεται ακόμα εκεί, επεσήμανε ο ίδιος και άλλα μέλη της ομάδας του Πρωινού.

Η απουσία του Alpha από την πρώτη δημόσια εμφάνιση που πραγματοποίησε μετά το «αντίο» η Ελένη Μενεγάκη

H ομάδα της εκπομπής αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απουσία της κάμερας του Alpha από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε η Ελένη Μενεγάκη, στο πλαίσιο της φωταγώγησης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την εκστρατεία της Estee Lauder Companies κατά του καρκίνου του Μαστού. Ενώ όλα τα συνεργεία κάλυψαν την εκδήλωση, αυτό του Alpha έφυγε από τον χώρο λίγο πριν την εμφάνιση της Ελένης Μενεγάκη, που είναι πρέσβειρα της εκστρατείας, στο βήμα του ομιλητή.

«Ο Alpha απουσιάζει; Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει αυτούς που βλέπουν τον Alpha, γιατί να προβληματίζει εμένα; Εμένα ούτε με στεναχωρεί, ούτε με προβληματίζει», είχε πει χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη.Το τέλος της σχέσης της παρουσιάστριας με τον Alpha, φάνηκε να κρύβει κάποια αγκάθια από την λιτή ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας τους, από τον σταθμό. Φάνηκε να κρύβει αγκάθια και από τις αιχμές για την απουσία του από την εκδήλωση, που άφησε στις δηλώσεις της η Ελένη Μενεγάκη.

Τεχνικοί λόγοι, ένα νέο προφίλ στον σταθμό ή κάτι άλλο;

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, οι λόγοι που ο σταθμός αφαίρεσε από το site του τις εκπομπές της παρουσιάστριας δεν είναι γνωστοί. Θα μπορούσαν να είναι απλά τεχνικοί, θα μπορούσαν να αφορούν μια νέα εικόνα και ταυτότητα που θέλει να λανσάρει ο Alpha, θα μπορούσαν να είναι και προσωπικοί. Άγνωστο θα παραμείνει.  Ωστόσο, ελπίζουμε αυτό το κομμάτι της ελληνικής τηλεοπτικής ιστορίας να επανέλθει κάπως στο διαδίκτυο για να είναι διαθέσιμο στους τηλεθεατές του μέλλοντος.