ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ στους «Πρωταγωνιστές»: Το Twitter/X (δυστυχώς ακόμα) διχάζεται

Πρωταγωνιστές

Οι Πρωταγωνιστές έδωσαν φωνή στις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, οι οποίες μίλησαν για τον τρόπο ζωής τους και για το πώς αντιμετωπίζονται από την κοινωνία, ενώ παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την δική τους εμπειρία. Τα «αόρατα» παιδιά, που το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας επιμένει να μην τα βλέπει, έγιναν ορατά στην τηλεόραση του Alpha.

Στην εκπομπή τον λόγο πήραν η Χριστίνα Λεϊμονή και η Βικτωρία Καλφάκη, στελέχη της Microsoft και της Google αντιστοίχως, που μεγαλώνουν μαζί την κόρη τους, Νιόβη, ο make-up artist Παντελής Τουτουντζής – πατέρας 2 παιδιών – οι γονείς του και ο αδελφός του στην Κρήτη και η επιχειρηματίας Φωτεινή Παντζιά, που έχει υιοθετήσει 2 παιδιά από την Αφρική.

Στην εκπομπή μάλιστα μίλησαν και 3 παιδιά, ηλικίας 16, 20 και 25 ετών, για το πώς είναι να έχεις ομοφυλόφυλους γονείς, ενώ παραδέχτηκαν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονιών τους, δεν έπαιξε ρόλο ως προς την σεξουαλικότητά τους και τις επιλογές τους.

Το Twitter/X πήρε «φωτιά» με το επεισόδιο για τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ στους «Πρωταγωνιστές» Πρωταγωνιστές

Έκπληξη έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είναι «εθελόντρια γιαγιά», 2 παιδιών από την Αιθιοπία, τα οποία υιοθέτησε η μαμά τους Βασιλική. Ανάμεσα σε άλλα η βουλευτής της Κρήτης μίλησε για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, του οποίου η ίδια είναι υπέρμαχος.

«Παλιά χώριζες και σε λέγανε ‘’ζωντοχήρα’’. Παλιά η μαμά σου χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο αν άκουγε ότι η κόρη της παίρνει διαζύγιο. Προτιμούσε να μείνει η κόρη της δυστυχισμένη σε ένα γάμο από ό,τι να πάρει διαζύγιο. Σήμερα ένας στους 2 παίρνει διαζύγιο. Σήμερα υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες. Σήμερα υπάρχουν ομόφυλες οικογένειες. Όλα υπάρχουν! Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα»,τόνισε.

Ενώ για την αναδοχή παιδιού, αποκάλυψε: «Την αναδοχή την ψηφίσαμε 4 γυναίκες μόνο (από την ΝΔ), όλοι οι άντρες εξαφανίστηκαν. Γιατί οι γυναίκες; Γιατί εμείς οι γυναίκες είμαστε μανάδες και ξέρουμε τι θα πει “παιδί’’ και ξέρουμε ότι το παιδί τίποτα να μην έχεις… αγάπη από την ώρα που έχεις τη δυνατότητα να του δώσεις και συναισθηματική ασφάλεια, αυτό μετράει πάνω από όλα».

Κατά τη διάρκεια προβολής του επεισοδίου της εκπομπής Πρωταγωνιστές, το Twitter/X πήρε φωτιά. Δυστυχώς, παρά το πόσο ορατές έγιναν αυτές οι οικογένειες, μέρος των χρηστών του Twitter επέμεναν να μην βλέπουν ότι τα παιδιά αυτά δήλωναν ευτυχισμένα. Άλλοι χαίρονταν με την αγάπη που έβλεπαν να πλημμυρίζει την οθόνη τους. Δείγμα από τα ανάμεικτα σχόλια θα δεις παρακάτω.

Υπήρχαν οι χρήστες που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το επεισόδιο, σχολιάζοντας ότι το πιο σημαντικό σε μία οικογένεια είναι η αγάπη, ενώ υπήρχαν και τα αρνητικά που δεν συμφωνούσαν, με όσα προβλήθηκαν, κάνοντας φανερό το χάσμα που υπάρχει στην κοινωνία, ως προς το ζήτημα.