TIPS

6 τρόποι για να αντιμετωπίσεις (και να επιβιώσεις από) τον καύσωνα

Unsplash

Καύσωνας: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του καλοκαιριού, η λύση του οποίου βρίσκεται στο air-condition και τον ανεμιστήρα.

Βέβαια, εκτός από το να έχεις το τελευταίο σε λειτουργία 24/7 και τον ανεμιστήρα στην πιο γρήγορη ταχύτητά του, κολλημένο δίπλα στο πρόσωπό σου, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αντιμετωπίσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται τον καύσωνα. Και σίγουρα, πιο φιλικοί προς το περιβάλλον που πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας. Ακολούθησε, λοιπόν, τα παρακάτω tips και βάλε φρένο στον καύσωνα.

Κλείσε τα παντζούρια και τις κουρτίνες

Ποια είναι η πρώτη κίνηση ματ που κάνουμε όταν έχει υπερβολική ζέστη; Οι ειδικοί προτείνουν να διατηρούμε τα παντζούρια και τις κουρτίνες κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και προφανώς έχουν δίκιο. Όταν κλείνεις τα παντζούρια και τις κουρτίνες, μειώνεις την έκθεση του σπιτιού στον ήλιο. Έτσι, δεν απορροφά την ίδια θερμότητα που θα απορροφούσε με ανοιχτά παράθυρα και κατ’ επέκταση είναι πιο δροσερό.

Άνοιξε τα παράθυρα μόνο τις βραδινές ώρες

Εάν χρησιμοποιείς air-condition, είναι λογικό κι επόμενο να κλείνεις τα παράθυρα. Γιατί πώς αλλιώς θα δημουργήσεις το επιθυμητό μεσογειακό ιγκλού, εάν αφήνεις τον κρύο αέρα να δραπετεύει από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες; Ωστόσο, το βράδυ μπορείς να δώσεις μία ανάσα ζωής στο περιβάλλον, να πατήσεις το κουμπί off από το τηλεχειριστήριο του air-condition και να ανοίξεις επιτέλους τα παράθυρα.

Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει κάποιους βαθμούς, επομένως επιτρέπει την κυκλοφορία δροσερού αέρα μέσα στον χώρο σου, από τα ανοιχτά παράθυρα. Άνοιξε όσο το δυνατόν περισσότερα για να δημιουργήσεις ρεύμα.

Κατέβασε την τέντα

Ακόμα μία σωτηρία κίνηση τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα, είναι να κατεβάσεις τις τέντες το πρωί και το μεσημέρι. Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τα κλειστά παντζούρια θα βοηθήσει το σπίτι σου να γίνει λίγο πιο δροσερό. Κατά τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, ανέβασε ξανά την τέντα έτσι ώστε να βοηθήσεις το αεράκι να εισχωρήσει στο σπίτι σου.

Απενεργοποίησε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς

Ήξερες ότι οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές απελευθερώνουν σημαντική ποσότητα θερμότητας; Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν την απενεργοποίηση όσων ηλεκτρικών συσκευών βρίσκονται γύρω σου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτόματα θα κοιμηθείς πιο ευχάριστα και σίγουρα με πιο δροσερή αίσθηση.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα σε δροσίσουν

Η αγάπη μου στα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ήδη γνωστή και για ακόμα μία φορά κάνουν το θαύμα τους. Εκτός από την διακοσμητική τους αξία, τις καθαριστικές τους ιδιότητες καθώς λειτουργούν ως φυσικό φίλτρο αέρα, τα φυτά εσωτερικού χώρου τείνουν να αυξάνουν τη δροσιά ενός κλειστού χώρου, χάρις στην υγρασία των φύλλων τους. Προλαβαίνεις να πεταχτείς στο κοντινότερο ανθοπωλείο ή φυτώριο.

Τα σωτήρια gadgets για το σπίτι, τη δουλειά, τον δρόμό

Εάν θέλεις μία επιπλέον δόση δροσιάς, τότε δεν έχεις παρά να αγοράσεις τα παρακάτω gadgets. Μικρά, οικονομικά και πάνω απ’ όλα πρακτικά. Καύσωνας over.

Μini Ανεμιστήρας Με Σπρέι Ψεκασμού Νερού Ardes Fan Spray Blue
HTTP://MAGICSTORE.GR

Μini Ανεμιστήρας Με Σπρέι Ψεκασμού Νερού Ardes Fan Spray Blue

Το φορητό ανεμιστηράκι δροσίζει άμεσα, οικονομικά και φορητά, καθώς ενσωματώνει στην βάση του αποθήκη νερού και στην κεφαλή ανεμιστηράκι με σπρέι. Η φορητή απάντηση στον καύσωνα, όπου και εάν βρίσκεσαι.
8,40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
bentalia-siesta-and-siesta-legami-200-1336577.jpg
PUBLIC.GR

Βεντάλια Siesta&Siesta Legami

Κλασική, χειροκίνητη λύση απέναντι στον καύσωνα και τη ζέστη. Αντιμετώπισε τις υψηλές θερμοκρασίες με στιλ
5, 99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ